Äntligen vardag!

Vi har verkligen haft en jättetrevlig, kul och mysig jul- och nyårshelg, eller jul- och nyårslov kanske man ska säga, för vi har faktiskt varit lediga båda två i fyra veckor! Fyra underbara veckor, med sovmornar, lyxfrukostar och en och annan godisbit för mycket. Ni som känner mig förstår redan nu att dessa fyra underbara veckor samtidigt varit rena tortyren för mig!

På resande fot, ouppackade väskor, ett halvstädat hem och näst intill total avsaknad av rutiner. Jag dör!

Möjligen lider jag av någon sjukdom. Militärpappan har ställt diagnosen. Jag älskar effektivitet, ett skinande rent hus, perfekt ordning överallt där vartenda pryl har sin egen plats och doften av nytvättade kläder. Stolarna runt bordet ska vara inskjutna och barpallarna vid köksön stå på rak linje. Ljusen ska antingen brinna eller vara helt nya. Sopsorteringen skina. Mattfransarna kammade, om jag hade några. Hans diagnos på mig lyder: Sinnessjuk HushållsHitleri.

Möjligen har han rätt. Själv skiter jag i viket för nu är jag äntligen hemma och jag är här för att stanna! Nu åker jag ingenstans på ett tag. Som jag längtat efter vardag och rutiner! Längtat till min träning, min kost, min dammsugare och min stora garderob sorterad efter färg!

9 thoughts on “Äntligen vardag!

  1. Imponerande, jag har förstått att det finns sådana människor 😉 Jag vet inte riktigt hur man får in den där leksaksutspridaren i det konceptet. Jag väljer alltid datorn framför städa. Det märks nog här… Fast så illa är det ändå inte tycker jag, under omständigheterna. Inte alltid i alla fall!

  2. Jag är helt på din linje!! Ordning och hemvant. Jag har dock min garderob indelad efter plaggens funktion. Basplagg, partyplagg, mysplagg osv… Men efter kategorierna hänger de i färg :). Så jag ingår nog i din armétrupp också, haha.

  3. tror han har ställt rätt diagnos! men mår du bra av det ska han vara lycklig… jag har ju en helt annan sjukdomsbild! men lyckligt vis är min man mer som du så vi har det ändå någorlunda hemma =)

  4. he he…..jag känner igen mig själv i husshållshitleri:-) Inga mattfransar HÄR HELLER, dock finns det annat att roa sig med!;-) KRAM!

  5. Hahaha.. du är helt klart världens underbaraste. Är också så att jag vill ha ordning och reda runt om mig, men mina krafter har verkligen försvunnit! Men de är nog tillbaka snart 😉 Hoppas allt är väl :o) Många kramar

  6. Har alltid varit väldigt förundrad över rutinmänniskor. Imponerande och skrämmande på samma gång. Kan erkänna att jag ibland önskar att jag hade lite av den varan. Rutinhet:). Vet inte om jag har nån rutin sådär. Lägger mig aldrig på samma tid, äter oregelbundet, städar när jag har lust, går upp när jag vill och planerar så lite som möjligt. Fast på en punkt är vi lika. Jag får saker gjorda:).

  7. Åh, måste bara kommentera! Känner så väl igen mig – är också ordningsnarkoman, mår väldigt bra av det. Och garderob i färgordning, samma här!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *