Äta sig mätt

Smaskens till sista slicket!

Smaskens till sista slicket!

Jag har ju trappat ned på amningen och ibland tycker jag det är svårt att veta om Elise har fått i sig tillräckligt med mat under ett dygn. Hon föredrar ju mina bröst (vem gör inte det?!) och min hemlagade gröt ratar hon för tillfället. Typiskt! Jag känner ändå att det är prioritet på att hon får i sig näring, så även om det känns ganska pissigt så får hon väl äta pulvergröt ett tag nu. Det viktiga är att hon äter.

Idag har hon ätit väldigt bra:

06.30 Ammar ordentligt

11.00 Ammar en slurk (3 minuter)

12.00 Ca 1 dl Kalkon med Rotfrukter och 3 msk katrinplommonpuré

15.00 120 ml Ersättning

18.00 1 protion Nestlés Havregröt med 1/2 dl Päronpuré

20.00 210 ml Välling/Ersättning (50/50)

När man får äta själv kan man äta upp allt!

När man får äta själv kan man äta upp allt!

Färdig!

Färdig!

Idag har Elise varit väldigt glad och världens goaste bebis! Jag tror att det hänger samman med att hon är mätt och utvilad.

 

En glad skit med en strumpa som vanligt.

En glad skit med en strumpa som vanligt.

Nu ikväll har Vackraste hunden invigt sitt första tikskydd för denna löpperiod (och vi hoppas alla att det även ska vara det enda, men i ett halvt obevakat ögonblick river hon av det och äter upp det. Ja, äter upp det, med kardborre, trosskydd och hela skiten. Själva tygstycket kommer alltid ut där bak efter några dagar, men det blodiga trosskyddet kräks hon ut efter ett par dagar av illamående och klökningar. När hon har tikskyddet kan hon vara med oss som vanligt, annars får hon ligga i källaren för jag vill inte ha blod precis överallt! Att ligga i källaren är inte alls så hemskt som det låter, det är hennes plats där nere. Där har hon både egen soffa, tv och ytterligare en bädd att sova på.

Lyckligast av att Vackraste hunden kom upp till oss verkar hon dock inte själv vara, utan det är Elise. Hon springer efter Vackraste hunden i sin gå-stol och sträcker ut händerna mot henne. Hon har lite svårt att komma nära, men det har hon löst fint genom att köra över Vackraste hundens tassar! Hunden är sådärnöjd kanske man kan kalla det, men flyttar sig när hon inte pallar mer. Det fiffiga med gå-stol är att man då kan gå efter en gång till och en gång till… Får väl se när Vackraste hunden självmant flyttar ner i källaren igen.

Elise kör över Vackraste hundens tassar för att komma närmare sin idol!

Elise kör över Vackraste hundens tassar för att komma närmare sin idol!

Åh, en hund!

Åh, en hund!

 I förmiddags var jag och Elise har på Mamma/Babyträning och på eftermiddagen har vi gått promenad hela familjen i 90 minuter. Vi har även hunnit plocka undan och posta alla julkort. Och äta. Bara det! Äta hann jag inte lika ofta innan Militärpappan kom hem för att stanna!

3 thoughts on “Äta sig mätt

  1. Så söt hon är, enstrumpingen!! C har ätit ganska dåligt idag men tog igen det ganska bra ikväll. Önskar så att få sova en hel natt och vara pigg och glad en hel dag.
    Min hund fäller så det är hår precis överallt, suck tur det bara är två gånger om året.

  2. Vad gulligt att Elise älskar er hund så!

    Isak ratar också gröten ibland, då blandar jag i pulvergröt med den hemlagade och då går det mycket bättre. Sen tar jag mindre och mindre pulvergröt och så äter han bara hemlagad igen. Och sådär håller vi på… Det är dock lite jobbigt om man inte är hemma att ställa sig och laga två olika gröter och blanda ihop dom, men oftast är vi ju hemma vid den tiden. Har ni testat att blanda?

  3. Sötnos ”kan själv” 🙂 Underbart … Vi åker ner till Staun på juldagen, middag med päronen och bröderna. Sen annandag far vi till Rödeby på träff. Vet inte hur länge vi stannar men jag kan höra av mig. Kom jätte gärna förbi när ni åker till P föräldrar, hade vart jätte mysigt om ni tittade förbi. Jag bjuder på fika av något slag. Ska testa baka sockerkaka med saffranssmak i helgen tror jag minsann;) E har börjat att vägra mitt ena bröst ibland vilket har blivit väldigt dryygt.. Får finta henne och lägga henne tvärtom vid det bröstet. Inte det lättaste direkt, inget jag gör på stan kanske 😉 Något du känner igen? Något tips? Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *