Att ligga med Källström

Män och sport. Män och fotboll…

Nyligen kom jag innanför dörren efter en lång dag på jobbet. Jag plockar undan lite och sätter mig tillrätta med datorn i knät i soffan bredvid Militärpappan som kollar på fotboll på TV:n. Allt är ganska tyst och stilla förutom Militärpappans småmuttrande om hur gubbarna på TV:n ska röra sig för att spela bättre fotboll.

Plötsligt flyger den svårt förkylde (läs: lätt snorig) Militärpappan upp från soffan och ut på vardagsrumsgolvet. Denne tvåmetersman med onödigt långa ben utför en segerdans av sällan skådat slag likt en flamingo/giraffkorsning, här mitt framför mig! Knäna dras upp mot hakan, obeskrivligt långa armar flaxar ner husets inredning och allt pryds av ganska så klumpiga glädjeskutt och kvidande lyckoljud från denna onödigt långe, vanligtvis manlige och ganska lugna make.

Men nu är det fotboll och då är det andra sociala normer som gäller.

Kim Källström – Vilken man! När jag förvånad ser upp på Militärpappans dunsande dansljus och flaxande extremiteter slår det mig att han – om har var tvungen – hade kunnat ligga med Källström just nu.

Andra sociala normer gäller. Män som visar känslor, så öppet blottar sin kärlek, glädje eller förtvivlan. Sin kärlek till andra män och deras bedrifter. Är det någon mer gång man ser detta än just under sportevent? Jag är ytterst tveksam.

Och när jag ändå är inne på ämnet Män:

Jag flög till Stockholm för någon vecka sedan och satt inklämd i mitten mellan två bredaxlade, till synes stenhårda män som inte rörde en min på hela resan. Med sammanbitna käkar satt de stirrande rakt fram i sätet framför och såg just lite hårda och orubbliga ut.

Sen serveras frukosten.

Ur de små foliepaketen plockas det ut två väldigt små juicepaket, ett av vardera man. I pillas ett obeskrivligt litet ihopvikbart sugrör och förs mot den till synes stenhårda munnen utan leende.

Och där sitter jag nu, inklämd mellan två bredaxlade, manliga, till synes orubbliga män som suger på varsitt pyttelitet sugrör och försöker se lika normala och hårda ut som innan juicepaketen blev serverade.

Jag kan inte låta bli att småle lite. Det ser, sett ur min knasiga världsvinkel, lite roligt ut och genast blir min dag lite bättre!

4 thoughts on “Att ligga med Källström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *