Backträning

Idag var det dags för backträning med Tuffbästis snygga man. Fy fan. Backträning är jobbigt, men när jag tänker på den där killen som sprang marathon på bana igår, känner jag att min träning ligger i lä och att mitt pannben behöver tjocka på sig, så det var bara att tuta och köra.

image

Såhär såg passet ut:

Uppvärmning: 15 min jogg till backen.

Spänstträning: Utfallshopp x 10 + Spänsthopp x 10 + Upphopp x 10 + Skridskohopp x 10. Fem varv.

Backen: Lång och brant. Upp i snabb takt och jogg ned. Vänd direkt. Fem varv.

Vila tre minuter

Fem varv till.

Sen joggade vi hem och stötte på två backar till på den vägen, som inte gick lika snabbt att ta sig uppför… En timme var vi ute. Träningskompisar is the shit!

4 thoughts on “Backträning

  1. Härligt att komma ut på sånt. Jag har hunnit med ett pass hemma, och två på gymmet, varav ett var med PT, den här veckan. Men inatt slog maginfluensan ut alla 4 i familjen. Så det får bli några vilodagar.
    Vilken backe är det ni kör i?
    Jag körde Skidbacken i Rödeby tidigare i höstas. Den är inte att leka med 🙂

  2. Utan min träningskompis hade jag bara kommit iväg på hälften av alla mina pass på gymmet, jag uppskattar det enormt att ha nån att gå dit med.

    Och overaller….Tyra har 98 iår, samma som förra året. Den var lite stor förra året men det är en PoP så det var ok när man dragit in alla resårband ordentligt. Den sitter precis bra nu, men hon skulle nog med fördel kunna ha en 104, men det känns inte motiverat att köpa en ny när hon de facto har en som funkar. Elise och Tyra är lika långa har jag fått för mig? Lite över en meter? Folke har en varmfodrad i strl 80 från PoP som jag är förvånansvärt nöjd med! Jag köpte den på vinst och förlust till halva priset i våras, och det visar sig vara en riktig vinst.

    I Norrland har typ alla Reima känns det som, så jag tror nog att det är en bra overall! Jag är inne på Reima, Gneis eller Isbjörn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *