Bland systrar och cyklar

image

Min fina morfar har fyllt 80 år och det har vi firat! Så till den grad att alla tre barnbarn  (jag, min syster samt bror) var på samma ställe – samtidigt!  Det kan ha varit år sedan det hände!  Fast brorsan var bara där samtidigt som oss andra i en kvart… men ändå! Det var i alla fall väldigt roligt att få träffa Syster Yster! Och alla andra med såklart. Och morfar. Den bästa!

image

Något annat som hänt i dagarna är att Elise har lärt sig att cykla! Detta firade vi med att köpa en ny cykel till henne, en som var lite mer lagom. Hon är ju runt 120 cm nu! Så en 20 tums cykel fick det bli och hon cyklar som aldrig förr! Kanske mest för att hon inte har kunnat cykla alls förut, men ändå… 

Militärpappan och hans brorsa var ute på sjön igår och under eftermiddagen kände jag och flickorna för att hitta på något, så vi cyklade till Finaste Grannfamiljen några gator bort.

Elise kan varken starta, bromsa eller stanna sin cykel ännu, så jag måste medge att det var en rätt så stor utmaning att ha de två på varsin cykel och liksom hålla i båda samtidigt. Jag löste det på följande vis: jag hjälpte Elise upp och igång sedan släppte jag henne och hon cyklade iväg i en väldig fart. Sedan sa jag åt Tilia att skynda sig upp på sin cykel och så sprang jag supersnabbt ifatt Elise, med Tilia på cykel där jag höll i pinnen, samtidigt som jag lugnt och oavbrutet upprepade mantrat så båda barnen hörde ”Trampa och titta vad du ska…” och så tusen ”bra” då såklart! Vi hann oftast precis ifatt lagom till Elise hade fått nog och skulle stanna, vilket jag hjälpte henne med, med min vänsterhand medan jag stannade Tilia med högerhanden. Glurp!

Som en lite extra utmaning hade jag en alldeles för kort klänning på mig. Sådär så jag liksom kände att jag gärna inte ville böja mig framåt med risk för att visa trosorna för grannskapet. Men jag bedömde att jag liksom inte hade tid att hoppa in och byta om när tjejerna väl satt på sina cyklar.

Så det blev en extra utmaning som lite grädde på moset bara, för att få lite spänning i vardagen helt enkelt!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *