Bröd med lite kolhydrater

image

Ett nytt recept på frukostbullar har testbakats. Denna gång med betydligt mindre mängd kolhydrater än de flesta andra bröd men fler kolisar än för strikt lågkolhydratskostare. Bullarna innehåller lite bovete som inte är ett sädesslag och därför är helt naturligt från gluten.

De lågkolhydratsbullar jag bakade senast var lite svampiga i konsistensen men blev godare när man frusit in dem tycker jag. Dessa bullar blev inte lika svampiga och smakade bra både som nybakta och upptinade.

16 bullar:
2 dl bovetemjöl
2 dl vatten
1 tsk salt
50 gram smör
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl turkisk yoghurt
2 dl sesamfrön
4 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och salt och häll i en skål tillsammans med bovetet. Lägg i smöret och rör om. Låt svalna. Rör ned fiberhusk, bakpulver, yoghurt och sesamfrön. Vispa äggen till tjockt skum och vänd ner i smeten.  Låt svälla i en halvtimme.
Fukta händerna och forma till bullar. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Låt bullarna svalna på galler.

2 thoughts on “Bröd med lite kolhydrater

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *