Bvc och vinterkläder

image

Sexmånaderskontroll står på schemat idag för Tilias del men någon spruta är jag osäker på om hon får för ur näsan rinner grönt snor. I övrigt är hon på topp, vår lilla goding!

Funderingar kring vinterkläder till barnen maler på i mitt huvud och just nu är jag inne på att köra någonting helt annat än förra årets uppsättning även om vi var väldigt nöjda med kläderna från Reima. Det finns så många bra kläder och märken och jag vill prova mig fram till det som passar mina barn bäst.

Tilia behöver storlek 80 och Elise en 98. Känns lite galet men ”metern” som vi kallar henne har verkligen skjutit på höjden under sommaren och storlek 92 hoppade vi nästan över helt. ”Halvmetern” börjar ju snart närma sig en meter mer än en halvmeter hon också. Vad hände?!

För att inte tala om allt man behöver sen också… Overaller, regnställ, underställ, fleecekläder, vantar, mössor, stövlar och kängor… Eller kanske finns det en smartare lösning…

8 thoughts on “Bvc och vinterkläder

 1. Skulle väl vara att flytta till breddgrader där det inte finns någon vinter/snö? Jag har visserligen köpte en ny overall till M men jag måste ändå gå igenom allt från förra året och se vad som passar och vad som måste kompletteras. Fördelen med att ha barn födda samma årstid är att F kan ha M:s gamla vinterkläder. I alla fall innan det blev väldigt rosa varianter. 😉

 2. Jag försöker alltid hitta nått begagnat inför en dyr vintersäsong, speciellt skor. Barn växer ju altid ur skor på en säsong, och med tanke hur bra vinterskorna är för barn nuförtiden så håller de ju garanterat en säsong till, utan problem. Så skor försöker jag alltid hitta begagnat.

  I Sthlm så behöver barnen både skalkläder och vinterkläder, är väl samma nere hos er. Jag har även ett fleecefodrat regnställ som jag köpte i våras när det var typ isländsk vår och regnigt. Jag köpte allt i strl 98/104 redan förra året. Det var lite stort, men nu funkar de ju ett år till. Tyra har på ett år gått från 90 cm till 98 cm, vilket verkligen märks i kläder. Galonbyxorna är nog lite korta, men jag sprättade upp lite längst ner och sydde i nya resårband så funkar de i höst också. Handlar ju bara om några veckor innan hon kan börja använda fleecefodrade galonstället.

  Ett tips om vinterkläder är Gneis. Har bara hört bra om dem, och de har höstpriser om man köper nu den här månaden. Många av kompisarna i Norrland kör med Gneis. http://www.gneis.se

  Finns det inga klädbytardagar i ditt område så fixa en själv. Kan du ju fixa kläder och sånt till ungarna billigt, och bli av med sånt du inte vill spara…

 3. Men visst är det dperimerande det här med vinterkläder, det är ju så mycket som behövs! Vi tänker köra på KappAhls Kaxs i år, enligt testfakta är de ju bra. Har haft två uppsättningar Everest, men var inte helt nöjda med förra säsongens overall.
  Som tur är kan Lillebror ha en del av Storebros kläder, fast Storebror har ju hoppat över vissa storlekar under vinterhalvåret och då blir det till att leta på Tradera. Känns lite onödigt att köpa nytt som blir för litet. Det nya till Storebror får Lillebror förhoppningsvis ta över nästa år…
  Hoppas ni hittar nåt som passar och känns bra 🙂

 4. Hej militärmamman, tyvärr brukar jag kommentera alltför sällan det jag läser på bloggar, din är helt underbar! Men till ämnet! Jag har själv 4 barn i varierande åldrar från 9 år till 4 mån, så jag har ta mig tusan genom åren provat det mesta, och som oftast blivit besviken, tills förra året när vi skulle köpa till då 1:åringen, lite lätt knäckt över utbudet i K-na så ramlar jag in på Lindex och fick tag i fleecefodrade galonkläder, dock tvådelat, det var det bästa jag någonsin köpt, hon var hur varm som helst och aldrig blöt heller!vör tilläggas att hon hade fleeceställ under..
  Ha det bäst och lycka till i klädjunglen…/Theres

 5. säger en sak: TRADERA! :))

  har inte kommenterat här på jätteLÄNGE…! 🙂 haft fullt upp här med att sova bort hela sommaren! 😛
  nr 3 på g 😛

  vi kör annars på didriksons overaller och viking gtx kängor!
  superbt! ullunderställ och fleeceställ (ullmax.se säljer ut ullunderställ nu! i merinoull = mjukt!)

  men det känns som en hel vetenskap, för man ska ju ha vantar också – o det är fasen INTE det lättaste att finna BRA sådana!
  vi köpte hestra baby ziplong förra vintern med primaloft.. elias händer var som om de varit ute utan vantar! illröda och iskalla ://
  skitgrejer…. såå bortkastade pengar.. (de kostade ju fasen 280kr/paret!)

  nåväl nu svamlar jag!
  va smaal du blivit! skönt va!:)) duktig du e!!:))

  allt gott till er!
  /mvh malin

 6. kläder kan verkligen göra en galen och börsen tom, är glad att vi får ärva och kan låna en del av vänner och släkt. ja vikten går upp för lilla hedvig men har stannat av för min del, 3 kg kvar till startvikten men å andra sidan är det kanske inte dax att gnälla än hon är ju tre veckor 😉 men visst det stör mig att det inte händer mer nu. men jag vet ju att jag borde ändra min kost men det är såå svårt är ju hungrig hela tiden då jag ammar. tips???

  • Mitt tips för att bli bättre med kosten:
   – Vänta tills du är redo
   – Bestäm dig.
   _ ”Sätt upp ett mål och håll fast vid det” (taktikens grunder du vet! =)
   – Ät regelbundet heal dagen.
   – När suget kommer på kvällen:
   1. Drick te
   2. Drick kolsyrat vatten med frysta hallon i
   3. Gå och lägg dig.
   =) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *