Dagens styrkepass

Flera av er vill veta vad jag tränar för styrketräning och nu första veckorna efter förlossningen tänker jag att det är extra viktigt att verkligen lyssna på kroppen och att börja lugnt. Jag styrketränade fram till graviditetsvecka 34 ungefär, sedan blev det bara promenader. Nu kör jag ett par veckor med bara kroppsvikt som motstånd och fokuserar på teknik, balans och bäckenmuskulaturen. Dessutom kniper jag varje dag så ofta jag kommer ihåg.

Idag körde jag ett pass jag fått från Lofsan. Det är sex stycken övningar och alla är klickbara för en kort instruktion som ni kan se på Youtube, som hon själv spelat in.

Jag körde övningarna i så kallade Tabata-intervaller. Detta är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter per övning. Man kör en övning i taget sen en något längre vila, 1-2 minuter, innan man går på nästa tabata-övning.

För att slippa passa klockan hela tiden finns det många appar att ladda hem till sin telefon som håller reda på tiden åt dig. Jag hämtade hem en gratis-app där man enkelt trycker på start och en visselpipa tjuter när man ska börja och sluta träna. Enkelt och mycket smidigt!

Som uppvärmning gick jag en rask promenad på 40 minuter.

Handrotationer i fyrstående 

Draken

Höftlyft

Katten

Diagonallyft

Breda knäböj

Passet tog ungefär en halvtimme att köra och även om meningen är att man ska köra max antal repetitioner på varje övning så fokuserade jag mest på tekniken, vilket gjorde att jag inte direkt blev jättetrött. Det viktigaste för mig var att knipet fanns med genom alla övningar och att dem blev rätta rent tekniskt.

One thought on “Dagens styrkepass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *