Dagens träning: Måndag

image

Jag innan ”gravid-tabata-passet”. Gravid i vecka 23.

Idag körde jag en form av Tabata, fast det går inte för det är maxintervaller, men jag utgick från ett Tabata-pass och ”gravidade” till det lite. Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20-sekundersintervaller som följs av 10 sekunders vila. Intervallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid, per övning, på 4 minuter.

Uppvärmning: Powerwalk i kuperad terräng, 25 minuter.

1. Knäböj

2. Plankan (så länge som möjligt på tå, sedan ner till knä, så att det inte gör ont i ryggen)

3. Utfall (ett ben i taget och så djupt som det känns bekvämt)

4. Armhävningar ( jag gjorde alla på knä, det var riktigt jobbigt ändå)

5. Sidoutfall med explosivt tillbakatryck  (ett ben i taget och så djupt som det känns bekvämt)

Totalt tog passet inklusive uppvärmningen ca 45 minuter. Lagom, tycker jag! Det går att göra passet hur tufft som helst, det är bara att ta i och öka tempot. Jag körde dock relativt lugnt, fast jag blev såklart andfådd och så försökte jag klara lika många repetitioner på alla 20 sekundersintervaller i varje övning. Det blev lite tufft mot slutet och armhävningarna var värst. Människa vad tung jag känner mig!

För att lätt hålla koll på tiden och hur många varv jag kört varje övning hade jag tidtagaruret på mobilen framför mig och stoppade bara tiden då jag bytte övning, alltså 4 gånger. Jag la även fram åtta tandpetare på golvet och flyttade dem en bit åt ena hållet efter varje genomförd intervall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *