Dagens träning: Tisdag

image

Efter dagens styrkepass. Gravid i vecka 24.

Jag cyklade till och från jobbet både igår och idag och det är inte utan att det känns lite i benen, de är tyngre och tröttare, gött! Fast mest känns det i rumpan, AJ! Så idag har jag köpt en sådant där gelöverdrag och hoppas att det gör sitt imorgon! Det är 11 km till mitt jobb och tar ungefär en halvtimme på cykel för mig och då cyklar jag mig svettig.

Jag hade inte så mycket tid på mig till styrkan idag så jag komprimerade passet och körde bara två set istället för tre och så höll jag ett jäkla tempo helt enkelt. Pulsen var hög passet igenom och det är ju aldrig fel! För mig är det viktigt att träna ofta och då gäller det att ta tillvara på alla tillfällen som ges, idag kunde jag klämma in ett pass under lunchen, då jag fick till 70 min ledigt utrymme i kalendern.

Uppvärming: Cykel, 10 minuter

Block 1: 

Skivstång 10 kg. Två varv. 20/10 repetitioner. Ingen vila mellan varven: Knäböj – Axelpress+Bicepscurl – Stångrodd.

Block 2: 

Två varv. 15 /10 repetitioner. Ingen vila: Sittande rodd – Dips mot bänk – Explosiva step up på bänk – Plankan på händerna med fötterna på bänken.

Block 3:

Två varv. Vila mellan de två varven: Utfall framåt + Axelpress 3 kg, 10 reps per sida – Framåtlutande hantellyft 3 kg – Breda knäböj med hantlarna mellan benen och nudda golvet, 10 repetitioner med rak rygg -Armhävningar på knä, 15 stycken.

Block 4:

Två varv. 10 repetitioner. Vila mellan de två varven. Smala latsdrag med handflatorna mot varandra – Utfall bakåt utan vikt – Plankan på armbågarna (räkna långsamt till tio).

Passet tog 40 minuter, inklusive uppvärmning. Svettigt, varierat och skitkul!

3 thoughts on “Dagens träning: Tisdag

 1. hjälp va duktig du e som träänar!!!! det kunde inte jag göra under mina grav! heheh tränar iof inte nu heller så.. 😛
  nää det är sant, det känns inte som att man kommer att jobba med det man utbildar sig till – för resten utav livet. är oxå 80talist 😉
  Men känslan är ändå när man ska välja utbildn ”shit va fan ska jag välja som ska passa resten av livet?” haha.. 😉

  hur kommer det sig att du blev yrkesofficer?

  vet ni vad 2an är för sort? alltså pojke lr flicka? ska ni ta reda på det om ni inte gjort det? eller får det bli en trevlig överraskning vid förlossn?:)))

  /Mvh Malin 🙂

  • Jag blev nog först officer för utmaningen, tror jag. Men det var längesedan nu… Jag ville ha ett omväxlande och fysiskt yrke och det fick jag! Och så älskar jag att utbilda andra! Fast jag har tröttnat mer än en gång… Jag har läst 100 hp på universitetet och läser nu med vid sidan av jobbet. Vill väl säkra upp och så tycker jag om att utvecklas!

   Vi vet inte om det blir en flicka eller pojke och jag vill helst inte veta. Jag känner att jag behöver spara den överraskningen så att jag hittar någon mening i att trycka ut den, när det väl gäller.. =/ Fast med tanke på alla ultraljud som görs på Militärbebisen så kanske jag Råkar se… =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *