Den kreativa leken

Mina flickor leker väldigt mycket tillsammans. Visst, det händer att de blir arga på varandra och bråkar lite men det är en väldigt liten del av tiden om man jämför med hur mycket kompisar de är. Sedan en lång tid tillbaka är det rollspelslekar som gäller, gärna ”Mamma, pappa, barn” eller ”Mamma, mamma, barn” som de ibland varierar sig till. De leker Frost och klär ut sig till Elsa och Anna och förstelnar oss till is mitt i matlagningen.

Många kojor byggs med och dit bjuds ofta jag in så att jag kan läsa sagor med ficklampa i mörkret. Inspirerade från det pedagogiska arbetet på förskolan bygger de ibland stora städer med lego, som vi absolut inte får riva till dagen därpå, även om vi måste kliva stora steg för att ta oss runt en hel stad i vardagsrummet.

Det skiljer ändå ett och ett halvt år mellan dem så självklart har de lite olika skills. Tilia, som snart fyller tre år, tittar mycket i böcker och pusslar som en tok! Elise som är äldre är inspirerad av mig och gillar att sortera på sitt rum. Hehe… Hon tycker mycket om att pärla och pyssla med allt möjligt småpill.

Jag blev tipsad om Toys r´us och deras kreativitetsleksaker. Det är ju som en stor skattkista att visa för Elise som vill ha allt! Det finns så många fina och roliga pysselsaker på ett och samma ställe! Hon skulle älska att skapa egna glitteraskar och dekorera med diamanter och där i kunde sedan hennes smycken ligga. Tänk att pärla ponnyhästar och enhörningar, skapa med Plusplus i fina pastellfärger eller få göra egna glitterkort att skicka till sina kompisar! Önskelistan är lång.

Det är ju dock Tilia som fyller år i närtid och hon skulle gilla en ritbräda med färgpennor eller en jordglob att kika på. Heta tips inför födelsedagen i mars!

På Elises avdelning på förskolan jobbar de just nu med former av olika slag. Hon letar cirklar och kvadrater i allt för tillfället. Idag briljerade hon med att komma med en leksak i handen och upplyste oss att den minsann hade formen av en hexagon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *