En annan frukost

image

Jag ska träna först ikväll och hinner äta nästan alla mål innan dess så jag har tid att fylla på kroppen med energi. Jag tycker om att variera all mat jag äter, så även frukosten och äter idag två Sportknäcke med en avocado och kokt skinka. Te och vatten till det. Jag blir inte störtmätt direkt men tillräckligt mätt.

Snart är det ju dags att äta igen!

Måltiden innehåller omkring 300 kcal och största delen av energin kommer från fettet i avocadon. Det står för mer än hälften av frukostens totala energiinnehåll. Det är bra fetter, till största delen omättade och jag är inte alls rädd för fett. Dock kan det vara bra att ha koll på att fett innehåller mer än dubbelt så mycket energi per gram än kolhydrater och protein. I slutändan handlar det ändå om att de kalorier som åker in ska göras av med för att stå på plus minus noll. Vill man gå ner i vikt bör man göra av med mer än man stoppar i sig och vill man gå upp i vikt  bör man istället äta mer än vad man gör av med, enkelt förklarat.

1 gram kolhydrat = 4 kcal

1 gram protein = 4 kcal

1 gram fett = 9 kcal

Värt att ha i åtanke!

2 thoughts on “En annan frukost

  1. jag har också hört att kroppen behöver det nyttiga fettet (från tex avocado) för att släppa ifrån sig det ”dåliga” fettet (övervikten), så jag håller med om att man inte ska vara rädd för fett, men naturligtvis hålla koll på hur mycket man får i sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *