Fem funderingar

Nedan listas några av dem funderingar som rört sig i mitt huvud de senaste dagarna:

 • Jag och Militärpappan träffades på jobbet. Vi blev kära i uniform. Tänk om det senare hade visat sig att jag jämt gick klädd som Miss Li. Undrar var vi varit idag i så fall?
 •  När BVC-sköterskan kom på hembesök i veckan och huset mest såg lite stökigt ut var jag väldigt, väldigt nära att fråga henne om det gick bra att ha mötet på golvet i tvättstugan. Där hade jag nämligen tokstädat i två dagar!
 •  Har inte vi tjejer blivit bättre på att ge varandra komplimanger på senare tid? Jag tycker mig märka det och det gläder mig! Girlpower!! Eller har vi bara blivit gamla?
 • Min barnmorska säger att jag är en så kallad ”stresskissare”. Jag kissar liksom medvetet, sätter mig på toaletten och trycker ut kisset. Hon menar att man bara ska sätta sig och så slappna av och låta det rinna av sig självt. Finns det folk som gör så? Och i så fall, hur har ni tid med det?
 •  Nu har jag ju skaffat Instagram. Men hur gör man sådär fina hjärtan och figurer när man kommenterar? Och vad menas med # framför någonting? Lär mig!
Någon mer som tänkt i samma banor eller så?

16 thoughts on “Fem funderingar

 1. 1. Jag har ju vägrat Så Mycket Bättre så jag vet inte hur Miss LI ser ut (jag klarar inte av att se min granne på tv och bete mig som folk runt henne sen) men för dig hade han nog stått ut med allt.
  2. Jag är nästan förvånad att du inte bjöd henne på picknick i parken istället? 😉
  3. Det har vi nog, eller rättare sagt – vi har nog lärt oss (hej oldies) att det är så mycket värt med några få ord. De gör så mycket!
  4. Jag fick reda på under förlossningen att jag aldrig tömmer min blåsa ordentligt och därmed har större risk för att få förträningningar och urinvägsinfektioner (hej bakterier). Men nej, jag slappar inte heller av.
  5. Någon visade mig hur man gjorde, under inställningar och visa symboler. Hashtagsen är för att göra bilderna sökbara. Jag hatar överanvändande av dem.

  (Det där var nog min längsta kommentar på typ en månad)

 2. # är liksom som att man gör ett sökord på din bild.
  Om du gör #lycklig hund och en bild på Undra. Så när nån söker på lycklig hund får de upp bl à en bild på henne.
  Jag har smileysar inlagda i mitt tangentbord. Nån app jag hämtade till iphonen.

 3. Hemligheten bakom att kunna sätta sig på toaletten och ”bara slappna av” är att man ska skjuta upp toabesöket så länge det bara går för att man antingen tycker det är tråkigt eller inte har tid. Tillslut är man så kissnödig att man bara måste springa på toaletten och då behöver man inte trycka ut kisset…
  Jag hade nog övervägt att föreslå tvättstugan i det läget men risken är nog att BVC-sköterskan skulle börja fråga konstiga frågor då… Bra att du inte föreslog det!
  Och vad bra, nu vet även jag vad # betyder i instagram…

 4. Jagkan också stresskissa tycker det är tråkigt och sitta och vänta in det ibland, skratt. Samt tror att vi blivit bättre överlag att kunna ge varandra kompimanger och man ser igenom då de är äkta eller inte, jag ger komplimanger då jag menar det, men ibland får man ex en kommentar i bloggen där det står tack själv sötis, den kommentaren tar jag inte som en komplimang, det säger de till alla typ, hehe.

  Samt tror nog barnmorskan tyckte det såg fullt normalt ut att det inte var tip topp det hade hon sett igenom att det var bara för hon skulle komma då, Kram

 5. jag stresskissar också, och nu har jag lärt mig att det heter så 🙂 Bra med ett namn på det 🙂 Måste ju typ planera in när man hinner gå på toa…
  Jag tyckte oxå för ett tag sedan att vi nog blivit bättre på att ge komplimanger, men i dagarna blev jag tveksam igen. Jag blir så jäkla trött på ”avundsjukan” som alltid råder. Det finns en särskilt plats i helvetet åt kvinnor som inte hjälper varandra 🙂

  Kram!

 6. jag hoppas verkligen att det inte är uniformerna ni är kära i, utan människorna innanför och då spelar det ju inte så stor roll om man klär sig som Miss Li eller Di Leva 😉

  BVC-sköterskan har nog sett hem som varit mycket sämre städade än ditt! Och det visar ju bara att du prioriterar umgänge med barnen= ett plus i kanten.

  Vet inte om det beror på åldern eller inte, eller kanske bara på mognad som kommer med åldern? men i alla fall jag har insett att livet är för kort för att inte ge komplimanger när tillfälle ges.

  Har aldrig hört talas om stresskissning förut. Jag gör det inte. Jag sätter mig på toa och så kommer det. Hur jag får tid till det? Jag tar mig tid eller rättare sagt, om jag inte har tid så skjuter jag upp det tills jag inte kan hålla mig längre. Kanske också för att jag inte visste att det fanns ett annat sätt att kissa på. M däremot verkar stresskissa emellanåt…

  Instagramfrågorna har du ju redan fått svar på. Så jag öppnar appen och ”gillar” några av dina bilder istället 😉

 7. Stresskissar gör jag jämnt. Man vet ju aldrig om eller när man hinner kissa i det här jobbet så då är detlika bra att klämma ut lite i förebyggande syfte när man har tid 🙂 Börjar se liknande mönster här hemma nu när jag har en 9-månaders som verkligen är överallt. Stresskissa var ett bra namn 🙂

 8. mentions gör du för att fånga dina andras uppmärksamhet. Sätt @ före deras namn. Om man inte gör det så ser inte folk att man svarat dem bland instagramkommentarerna. Taggar gör man för att kategorisera och sortera bilder. Sätt # innan ett utvalt sökord. Om du sätter #hund på alla dina Undra-bilder så kommer folk att kunna hitta bilden om de söker på hund. Den som vill ha många följare använder många taggar. I fallet ovan också #dog #pet #söt #husdjur och så vidare.

  För att göra hjärtan så kan du nog lägga till möjligheten genom att gå på (iphone) Inställningar / Allmän / Tangentbord / Tangentbord /Emoji-symboler och bocka i. Trycker du på jordgloben på tangentbordet kommer du åt många symboler.

 9. Man får va glad så länge man håller sig över toaletten medans det rinner 🙂 Jag stresskissar hela tiden .

  Jag hoppas du har rätt angående det där med komplimanger . Men jag tror att jag stöter på det mest över bloggen och tyvärr inte lika mycket live . Jag tycker det är alldeles för lite komplimanger och försöker själv att verkligen tänka på att ge för det är så kul att få .

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *