Finbesök

Idag har vi haft finbesök av Militärpappans föräldrar och bror. Målarfarfar har vitmålat det sista i köket och killarna besökte jaktbutiken för att köpa kläder till nästa veckas älgjag. (Småländsk översättning. Älgjakt på svenska). Under tiden bakade jag och Frökenfarmor foccacia med rosmarin och flingsalt, gick en promenad med Vildhundarna och vilade en stund på var sin soffa. Elise sov middag på sin säng i tre(!) timmar.

Under eftermiddagen var Vildhundarna ute i trädgården och solade. Trodde vi. Men efter en stund kom en kvinna och knackade på och undrade om den grå hunden hon hade med sig var vår? Och det var den ju. Hon hade hittat Vackraste hunden i deras trädgård, längst ner på gatan. Suck! Nu har hon utegångsförbud och är under ständig uppsyn! Jag hade tidigare under dagen lokaliserat kryphålet bakom en jättelik buske intill baksidan av garaget, men det var väldigt svårt att ta sig igenom busken för en vanlig människa. Så jag skickade in Militärpappans brorsa i snåret för att sätta för ett kompostgaller! En ovanligt fin människa, men inte hjälpte det! Hunden smet ut ändå. Den svarte hunden är av det lite dummare slaget (eller smartare vad vet jag?) så han stannade i vår trädgård hela dagen.

Under eftermiddagen lagade vi mat under Militärpappans ledning. Det blev en jättegod kräftstjärtssoppa till förätt, till det rosmarinfoccacian och ett vitt vin, för de som önskade. Till varmrätt serverades färsbiffar med fetaost, klyftpotatis, rödvinssås och pepparrotslingon. Till detta ett glas rött. Äppelkaka och vaniljgrädde till efterrätt, med kaffe.

Jag dricker inte alkohol när jag ammar, knappt annars heller för den delen, så för mig blev det pärondryck av ciderkaraktär… Passade bra det med!

Nu är vi dödströtta allihop och proppmätta! Finbesöket lämnade nyss och Militärpappan tog med Vackraste utbrytarhunden på kasta-boll-promenad. Elise somnade precis i min famn när hon ammade och jag ska röja undan lite snabbt innan hon vaknar igen. Röja undan och göra plats för lite lördagsmys med tända ljus. Härligt!

3 thoughts on “Finbesök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *