Gårdagens gymträning

image

Igår körde jag ett styrkepass på gymmet med fokus på rygg, axlar och bål. Jag värmde upp genom att gå en snabb promenad med Undra i stan där hon fick lukta ihjäl sig en stund. Själva styrkepasset på gymmet sedan diskade jag effektivt av, med högt tempo och minimalt med vila, på en halvtimme. Perfekt!

Måste berätta för er också att jag i måndags lyckades simma 2000 meter varav 1750 meter crawl. Längst hittills, så jag jobbar vidare! När jag steg upp från vattnet kände jag mig för första gången på länge sådär tung i kroppen som man gör efter simning ibland, ni kanske vet vad jag menar?. Jag kände mig nöjd med min insats och tänkte för en liten sekund att det faktiskt börjar ta sig!

Sen kom det över mig att jag visst ska simma lika långt och lite till och dessutom springa tre mil också. Men det tar vi en annan dag! Hur svårt kan det vara?!

Kvällens pass: Som vanligt ett block i taget, tre varv per block och så lite vila som möjligt. Och så pass tungt att man precis orkar.

Block 1:

Låg rodd + hög rodd x 8+8 (i roddmaskin)

Snabba tår nudda bänk x 32 (hoppa upp så ena fotens tår nuddar bänken, växelvis)

Plankan men fotlyft och fötterna på bänken x 16 fotlyft

Block 2:

Raka marklyft + Bicepscurl + Axelpress (bicepsgrepp på stången, allt i en rörelse) x 8

Rodd i planka x 8+8

Tricepspress med rep

Block 3:

Axelkombination med hantlar (ut, fram, ut, 90 grader, vinkla upp, vinkla ner, ut, ner) x 8

Höftlyft på pilatesboll x 8

Armhävningar x 8

Starkare blir jag med! Det kan ju behövas.

5 thoughts on “Gårdagens gymträning

  1. Heja dig vad du är grym!
    Jag har helt tappat träningen/lusten/energin efter alla sjukdomar vi haft i ett par månader nu. Men nu är nya löparskorna hemma, så det är dags att kicka igång igen! Shape me up liksom! =)

  2. Vilken fin prickig blogg! Och vilket bra pass, ska nog kika lite närmre och ta med några övningar. Jag brukar också köra planka med tåpet åt sida/fotlyft. Grym övning!
    Om du har ust att haka på kör jag faktiskt en mammautmaning nu, det verkar ju oneklgen passa dig, med söt T på bilder! (men vitlök…uuuäää)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *