Hallen före och efter

Här kommer lite renoveringsuppdatering, det var ett tag sedan sist och den här gången är det hallen som står i fokus. Vi har satt igen dörren i hallen som ledde till köket och på så sätt har vi mer plats till förvaring, även om jag tycker att hallen skulle kunna vara dubbelt så stor utan att det skulle göra mig något. Med dubbelvagnen försvinner mycket yta, men vi får plats.

Såhär såg hallen ut innan vi flyttade in:

Före

Före

Vi har bytt ut askgolvet mot ett mer slittåligt laminatgolv från Alloc, rivit ner väven på väggarna och målat dem i en ljusgrå nyans. Väggen vid dörren har vi målat mörkt grå och alla lister är numera vita. Ett par lister saknas än så länge men det får ni leva med. Resten är inredning och den går i vitt och svart.

Efter

Efter

Bilden nedan är tagen från ytterdörren. Nyckelskåp från Ikea (fast jag har målat det vitt) samt en liten toalett. Krokar över elementet där blöta vantar kan torka. Mellan toaletten och grinden går en trappa ner till källaren. Stolen är ett ommålat loppisfynd och den vackra filten har Tuffbästis virkat åt Tilia. Bästa skötväskan från Willvin står på stolen!

Spegel och det nya tillskottet i hallmöblemanget, en smart grej i trä som är fastskruvad på väggen och därpå hänger man korgar och krokar. Varje familjemedlem har fått varsin korg så nu behöver vi inte leta ihjäl oss varje gång vi ska ut! Det finns även skoställ och galghängare att köpa till och haka på för den som vill, finns på Mio. Det som är bra med denna möbel för vår del är att den inte tar upp någon golvyta och att korgarna och krokarna som hänger på den lätt går att flytta vart man vill. Det gör att vi får plats med vagnen under.

Vackraste hunden har sin lilla krok med bajspåsar, handduk och koppel, från Designtorget. Och mina gummistövlar står lägligt nära för det är oftast de som åker på under de korta kisspromenaderna.

Hatthyllan och skostället kommer från Bauhaus. Hattaskarna från Ikea.

10 thoughts on “Hallen före och efter

  1. Den där hallförvaringaren måste genast kollas upp. Vi har en alldeles för stor byrå ute i hallen osm bara blir till avlastningsplats och belamrad med saker… 🙁 Vore så skönt att slippa!

  2. Oj vilket lyft hallen har fått sig! Det är så att man själv får en himla lust att hitta på något här hemma för att förnya och förändra lite grann 🙂

  3. Precis det hyllsystemet från Mio har jag kikat på till vår hall!

    Tycker att er hall blev superfin efter renoveringen. Jag bokstavligen hatar vår hall och har länge tänkt att den ska få sig ett ansiktslyft. Nu blev jag jätteinspirerad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *