Har du koll på din tid?

Jag får ofta frågan av mina vänner, familj och ibland bloggläsare hur jag hinner med allting som jag verkar göra. De flesta syftar till träningen, tänker jag mig, och att få ihop just det med två små barn, en vild hund och en man som arbetar mycket borta.

Svaret stavas: planering, val av livsstil och vilja.

För det första är jag en vän av rutiner och tycker att både jag och mina barn mår bäst av det. Och så är jag en såndär listskrivare. Finns det något mer tillfredsställande än att få ner sina ”to do’s” på ett papper?! Jag värderar min träning väldigt högt och den planeras in varje söndag inför kommande vecka tillsammans med vilken mat vi ska äta och vad som behöver handlas. Träningen bokas in i kalendern och är precis lika viktig som en lunchdejt med en vän eller ett läkarbesök till exempel.

Jag försöker se möjligheter till hur, när och var jag kan träna istället för att titta i almanackan och konstatera att det inte hinns med för att jag har annat, viktigare, att göra. Eftersom jag planerar behöver jag inte heller hitta mig själv i ett vägskäl mellan soffan och träning när kvällen börjar närma sig. Skönt!

Självklart ska man lyssna på kroppen och jag planerar om, stryker eller lägger till pass utefter hur jag känner mig, men grunden finns där och den lutar jag mig stadigt tillbaka på. Det hjälper mig! Dessutom träffar jag flera av mina vänner när jag tränar eftersom vi tränar eller går promenader tillsammans. Helt fantastiskt!

Denna vecka testar vi en lite annorlunda planering för att kunna ge Vackraste hunden mer utrymme och barnen middag lite tidigare, då vi känt ett tag att det varit nödvändigt. Planeringen spikades i söndags och än så länge har vi alla i familjen fått ut så mycket mer av vardagen, så vi hoppas att det här är ett vinnande koncept för oss!

Planerar ni inför veckan och hur högt värderar ni er träning?

Sen att jag väljer att träna 6 dagar i veckan, läsa halvfart på universitetet, blogga frekvent, hålla i mammaträningsgruppen som jag startat, ha en stor hund och tusen idéer… Det är en livsstil. Jag bara är sån och det kräver sin planering!

13 thoughts on “Har du koll på din tid?

 1. Jag har aldrig varit någon stor användare av kalender och planering, men sen jag började jobba heltid, har två barn, en sambo som jobbar skift, vi tränar ca 5 pass var i veckan och vill ha ett socialt liv så har kalendern blivit min bästa vän! Skulle inte klara mig utan längre. Dessutom har vi börjat planera livet betydligt mer nu; kläder läggs fram och väskor packas kvällen innan, veckans mat planeras och handlas på söndagar osv. Men jag gillar helt klart att det händer mer i livet nu!!

 2. Ps! Listor e det bästa som finns!
  Igår kände jag mig stressad över mycket, rensade två skafferilådor och sen blev allt bra! 🙂

  • Alltså det är så jäkla skönt att du är precis lika störd som jag!! Undrar om det är ett drag hos många Militärmammor?
   Tack! <3

 3. När det är mycket och jag inte får koll på allt så blir träning och mat lidanden. Därför ska jag ta efter dig här och nu och planera in saker. Vi klagar ofta på att vi inte hinner saker, men vi kanske ska bli bättre på att planera in det helt enkelt. Jag köpte en ny skrivbok häromdagen, jag ska redan ikväll tvinga ner mannen vid bordet och så ska vi göra en planering!

  Jag var förresten ute och sprang igår, håller fortfarande fast vid det jag skrev att man måste ta sig ut. Men jag känner inte att det är så mycket kvalitet i träningen, måste nog ta mig till gymmet för att få in ett bra flow. Får väl se till att skriva in det i planeringen helt enkelt!

 4. Den tredje militärmamman känner igen sig när det gäller både listor, planera o rensa/städa skåp mm. Det bästa som finns är att kunna stryka saker som är fixade på att-göra-listan!

 5. Alltså. jag håller HELT med dig! Man måste se möjligheterna där de finns… och använda dagarna ordentligt 😀 Här planeras och listas det också frekvent, även om jag inte är SÅ strukturerad att jag gör allt på söndagen. Lite mer dag-till-dag… med en ungefärlig planering i huvudet. Men jo, träning är högprioriterat även här 🙂

 6. Kanske skulle ha blivit militärmamma då… 😉 Skämt åsido så är ju listor det bästa som finns och likaså kalendrar. Men jag detaljplanerar inte mina veckor på samma sätt som du – ÄN. För jag önskar nämligen att jag planerade lite bättre! Men jag älskar att använda olika färger när jag skriver, det blir så mycket roligare då. Fin handstil du har förresten!

 7. Även en läkarmamma kan känna igen dig i listor, glädjen att få stryka på sin lista och att vara beroende av planering 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *