Helgfrulle och sovmorgon

En busig unge äter macka.

En busig unge äter macka.

Det är poppis att sitta på vuxenplats vid matbordet!

Det är poppis att sitta på vuxenplats vid matbordet!

Eftersom det var lördag idag och alla i familjen lediga passade vår lilla dotter på att ta sovmorgon till klockan 05.00(!) Det var den morgonpigga Militärpappans morgon med Elise för jag skulle få sovmorgon för första gången på jag vet inte hur länge. Efter mycket om och men försvann de två odågorna i alla fall ut från sovrummet och jag somnade om till klockan halv nio. Skönt! När jag kom upp hade visst resten av familjen med somnat om, fast i soffan och bara någon timme. Skönt för dem!

Vi åt helgfrulle med frallor och nypressad juice och Elise var på sitt bästa humör. Dessutom åt hon typ mer än mig! Elise älskar kokt ägg och äter tills hon inte får mer. Hon bara stoppar in och stoppar in och jag antar att den slemmiga konsistensen slinker ner lätt i magen. Sen säger hon högt och bestämt ”Me” och pekar på ägget. Hon åt även fralla, ost, skinka och havrepuffar med mjölk och så lite gurka på det.

När hon ätit klart skjuter hon tallrikarna bestämt från sig och ger ett kommando som jag inte kan tyda medan hon sträcker händerna i lyften för att få hjälp ur stolen. När Vackraste hunden får komma upp och städa under hennes stol brukar hon hjälpa till genom att peka ut var det finns mer mat, om nu Undra skulle missa något. Idag skulle hon dock fortsätta äta och detta skulle ske på vuxenstolen bredvid mig. Hon var väldigt stolt!

Nu ska jag utnyttja det vackra vädret till att göra iordning vår Babytravel Milano-vagn så att jag kan ta kort i solen och lägga ut den på Blocket. Vi har inte använt den sedan innan sommaren men jag har inte velat sälja den förrän vi hittat en ny, en syskonvagn. Jag tänker mig att folk har pengar nu strax efter löning och att många kollar Blocket under helgen. Nästa månad kanske många hellre lägger pengar på julklappar, så det är hög tid nu!

"Uj", säger Elise när hon "tappar" (läs: slänger ner) något på golvet...

"Uj", säger Elise när hon "tappar" (läs: slänger ner) något på golvet...

 

3 thoughts on “Helgfrulle och sovmorgon

  1. Kan varmt rekommendera en babyjogger city select. Vi provade hundra miljoner vagnar innan vi fastnade för denna. Det negativa med alla syskonvagnar är att det mindre barnet måste vändas från föräldern alldeles för tidigt när liggdelen ej längre är aktuell. Det behöver du inte med denna, dessutom kan du kombinera massor med olika positioner för sitsarna. Den funkar fint såväl i stan som på grus, skogsväg ( har inte testat snö ännu 😉 ) lycka till i sydkonvagnsdjungeln! =)

  2. ja spotta det gjorde viggo en period ?!? men vi blev så arga och sa att det var äckligt att det slutade han fort med, men ibland gör ahn det i alal fall för han vet hur arga vi blir och bara måste retas lite mer.. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *