Höftrehab, bålträning och lyxkvällis

image

Idag har jag varit hos min nya sjukgymnast,  en grym tjej som har lagt upp ett program för att jag ska kunna bli bra i min höft. På tiden, kan man tycka, så håll nu tummarna att detta fungerar! Kortfattat så visade MR ingenting och sjukgymnasten på ortopeden trodde på en nerv i kläm och remitterade mig till en annan sjukgymnast som visade sig tro på något annat, något med höftböjaren. Och det är alltså henne jag är hos nu. Det känns bra, hon var noggrann och gav ett mycket kompetent intryck. Och jag fick med mig ett träningsprogram att köra två gånger om dagen i en tid framöver. Inga övriga extrema restriktioner utan jag kan träna allt som inte gör ont vilket känns som en enorm befrielse! (Jag har även tid till en ortoped för bedömning i mitten på december).

Detta har jag nu firat med att jobba över och när jag kände mig färdig gick jag till gymmet och körde mitt rehabpass vilket tog ungefär tio minuter. Jag körde sedan ett styrkepass för bål och lite biceps med – det första gympasset på evigheter – som jag längtat!

Passet:
Höftrehab 10 min
Smala latsdrag
Smala armhävningar mot sitsen
Stångrodd
Bicepscurl med stång
Baksida lår och bål på boll
Ryggliggande bollrullning i knäveck
Rygglyft på boll
Plankan m arnarna på boll
Jag körde först hela höftrehaben. Sedan två övningar i superset åt gången ca 12 reps per övning och två varv på varje superset innan jag gick vidare. Allt som allt tog passet ca en halvtimme plus uppvärmning på vägen dit. Lagom!

Vi har mycket båda två en tid framöver och går liksom om varandra en hel del vilket funkar fint med viss planering. Eftersom jag ändå inte skulle kommit hem förrän barnen somnat idag valde jag att stanna kvar i stan och sover i en familjemedlems lägenhet som ändå ingen är hemma i just ikväll. Toppen! Då får jag en hel natts sömn, en lugn morgon och mer tid. Imorgon kväll är det Militärpappans jobb som är i fokus och jag ska hänga med kidsen. Härligt!

Ikväll lyxar jag med lufttorkad skinka och hallon som kvällis. Kan man tröttna?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *