Intervaller i solsken

image

Idag var vi åtta tjejer ur Team Militärmamman som träffades på Västra Mark för löpträning under Militärmamman Paulas ledning.

Vi var åtta tjejer med helt olika träningsbakgrund, kondition och mål och det fina är att vi ändå kunde träna ihop, peppa varandra, bli riktigt kräktrötta och få sol på näsan!

Upplägget var åtta stycken tvåminutare med lika lång gåvila. Vi följde det minst sagt förskräckligt kuperade elljusspåret och började springa på Paulas visselsignal. När en minut gått hördes nästa visselsignal och då vände man och fortsatte i samma tempo. Vid nästa visselsignal var vi alla på ungefär samma ställe igen och gick då framåt längs spåret i två minuter, satte ner våra vattenflaskor och körde nästa tvåminutare.

Ett perfekt uppläggning när man är ett litet gäng med olika snabbhet. Alla är ganska nära varandra och alla får både draghjälp och motstånd. Dessutom hinner man ge varandra pepp och tekniktips under gåvilan!

För mig är det en fantastiskt stor inspiration att försöka hänga på de där snabba ryggarna en bit framför och idag var de faktiskt inte så långt bort ändå. Genom hela passet tänkte jag att de nog tog det extra lugnt idag men när vi snackade efterråt gick det upp för mig att det faktiskt är jag själv som blivit bättre! Träningen har gett önskat resultat och jag är snabbare och har mer tryck i steget. Och det behövde jag få höra från en av de där snabba mammorna med snygg ryggtavla som jag sprungit bakom sedan i höstas, för att förstå det själv.

Sa jag att det finns tusen fördelar med att träna tillsammans?!

3 thoughts on “Intervaller i solsken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *