Julafton

Vi firade jul hemma hos oss i år och hade en riktigt trevlig dag och kväll som vi alla hjälptes åt med. Skönt! Tomten kom och Elise var, som hon själv uttrycker det, ”Lite Blyg för tomten” och ville inte titta på honom för nära. Tilia och Undra däremot var inte alls blyga. Vi åt massor med mat och jag som inte ens tycker om julbod hittade överraskande nog många favoriter på vårt eget! Rödbetssalladen, pepparrotssåsen och vörtbrödet spelade i en klass för sig. Det blir ju så mycket godare när kärlek lagts ner i matlagningen.

Min bror kom hem från Norge och hann leka morbror i några timmar innan han toksomnade efter att ha jobbat fjorton timmar om dagen i en hel månad, utan vila. Så vi får väl se när han vaknar… Uppskattad och efterlängtad var han i alla fall, inte minst av barnen. Flickorna fick så många och fina paket med allt möjligt innehåll som de önskade sig vartenda ett! Undra fick ett ben och tuggade snabbt i sig paketet med papper och allt!

Tilia fick en egen fåtölj, en likadan som Elise fick förra året, en klar favorit hemma hos oss! Elise fick en tågbana som stora som små lekte med hela kvällen. Trots att vi var tretton personer hann vi med att både äta, mysa, prata, leka, spela julklappsspelet, skratta och bara ha det fint.

Precis som en god jul ska vara!

4 thoughts on “Julafton

  1. Ohh så fina kort och fint ni fått och gott med julmat, härligt att du hittade ngt du gillade då. Så härligt med brorsan som kom, men oj vad han jobbat, jisses förstår att han är trött

    Så sött at Undra får paket, så fick Bellman med han fick öppna själv =D
    kramar

  2. God Jul på er finingar! Låter som att ni har det underbart och en jättehärlig jul! Lilla E är fortfarande hängig och inte alls sig själv. Sammanbiten. Men på bättringsvägen hoppas vi, däremot har min mage rumlat sen tidigt igår kväll så jag bara väntar.
    Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *