Klippta toppar och förtroligt samtal

Militärpppan och Elise har varit lediga idag så jag tog bilen till jobbet för att kunna komma hem innan Elise somnat för natten. Jag var ju och klippte mig i eftermiddags. Frisören hette Frida och var både trevlig och duktig på att förstå vad jag menade när jag förklarade ungefär hur mitt hår skulle vara. Idag är nog första gången någonsin som jag kommer från frisören med hår som jag tänkt mig, det vill säga att endast topparna är klippta.

I mitt yrke underlättar det att ha håret så pass långt att det enkelt går att sätta upp i tofs. Det låter kanske lite konstigt för er som är utanför denna värld, men man får inte ha håret utsläppt till uniformen, inte heller får man ha löst hängande hår i ansiktet (som en slinga man drar fram för att det ska se snyggt ut eller så) och håret får inte gå över skjortkragen i nacken. Dessutom måste man bära mössa/hatt utomhus. Som ni förstår är det inte på tal om att ha en cool och krävande frisyr. Jag är nöjd om jag kan sätta upp håret i en tofs som sagt.

Frisören la en grundfärg nära min naturliga hårfärg och blekte många tunna slingor genom hela håret

Frisören lade en grundfärg nära min naturliga hårfärg och blekte många tunna slingor genom hela håret

Idag har jag även haft ett prat med min chef. Vi hade ett jättebra samtal där jag kunde säga precis hur jag kände och uppfattade situationen. Det var jätteskönt och jag är så lyckligt lottad som har en chef som han! Tänk om alla kunde få den möjligheten, vad många arbetsplatser hade sett annorlunda ut. Min chef läser bloggen och fick såklart lösenordet till det förra inlägget.

Elise hade haft en skön och glad dag med Militärpappan och så fort jag klev in genom dörren började hon gnälla och klämma sig fast vid mina ben, när jag åt, när jag kissade, hela tiden! Så fort jag inte ger henne tusen med uppmärksamhet så gnäller hon galet mycket. Phu! Tur att det är Militärpappan som lämnar på förskolan imorgon. Jag hämtar. Nice!

6 thoughts on “Klippta toppar och förtroligt samtal

 1. Du blev jättefin i håret!! Nu blir jag avis ;P

  Jag vill också fixa håret, jag skulle behöva fylla i mina slingor men maken har läst att det är JÄTTEFARLIGT att färga och bleka hår när man är gravid…. så det blir inget för mig om jag inte lyckas hitta en artikel, gärna skriven av en barnmorska eller liknande, som hävdar att det är ofarligt. Han är envis som en gris ibland.

  /Kram från en som är riktigt ful i håret helt i onödan.

 2. Vad fin du är Frida!
  Det är underbart med lite vardagslyx!
  Ja du har rätt att det låter väldigt kontigt för mig som inte är insatt i ditt yrke.
  Det verkar inte alltid lätt att ”få vara” kvinna.
  Jag trodde att man hade kommit längre än så!?
  Kram

 3. Superfint. Fina färger inför hösten. Jag måste också fixa till mitt hår. Men just nu känner jag så här inför det, ORKA?! Men jag borde verkligen, för det gör så gott. Och fint blir det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *