Linssoppa med broccolisallad

Linssoppa

Linssoppa

Recept:

Skala och skiva 300 g potatis och 250 g morötter. Grovhacka 2 gula lökar. Fräs potatis, morötter och lök i 2 msk olja i en stor gryta. Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 krm cayennepeppar och 1 krm svartpeppar. Pressa ner två vitlöksklyftor.

Koka linserna i med potatisen, morötterna och lökfräset. Häll på en liter vatten och tillsätt 2 tärningar grönsaksbuljong. Kok soppan i 15 minuter och smaka av med salt. Mixa den slät.

Medan soppan kokar: Koka 250 g broccol, småbuketter, i lite vatten under 2 min. Skär ett päron i klyftor och blanda med den avrunna broccolin. Ringla över olja, 1 tsk honung och strö över 70 g valnötter och lite salt.

Servera soppan med broccolisallad och knäckebröd.

Smakmässigt helt okej krämig soppa med sting i. Smakade kanske lite för mycket spiskummin för min del men härligt att det bränner lite i munnen av cayennen! Broccolisalladen var annorlunda och spännande men smakerna gifte sig fint i munnen!

Näringsmässigt ser måltiden ut enligt följande:

Energi: 625 kcal per portion

Energifördelning:

Protein: 17 E%

Fett: 31 E%

Kolhydrater: 52 E%

För min del på tok för lite protein och för mycket kolhydrater. För att tillföra måltiden mer protein lägger jag tre matskedar keso och fyra skivor kycklingpålägg på knäckebrödet. Dock kräver min kosthållning ännu mera protein och det får jag kompensera genom att äta mera av det under resten av dagen. Jag kommer inte att laga rätten igen, den passar inte mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *