Nervös till tusen

Jag sitter här och dör lite. Kikar på utrustning till vårens stora utmaning, Kustjagaren i slutet av juni. Terrängskor för oväntade underlag, våtdräkt som är någorlunda smidig att löpa i, simglasögon, badmössa, vätskesystem i smidig löparryggsäck… Ja det är en hel del som ska införskaffas under våren.

Sen tittar jag närmare på banan, räknar på tider och blir med ens väldigt nervös. Kanske är det en lite för stor utmaning för oss ändå? Fast med ett halvårs träning till start borde det väl inte vara en omöjlighet för två tuffa tjejer med tjocka pannben, menar jag. Hmm…

Elva sträckor löpning sammanlagt 27 km och tio simsträckor sammanlagt 4,5 km. Totalt strax över 30 km. Halva sträckan måste klaras av på 3,5 timmar annars får man inte fortsätta.

Det är tungt att springa efter att man simmat, det är nog tyngre att springa i våtdräkt, hur fort simmar jag i öppet vatten? Hur mycket kommer det blåsa? Utrustning ska med, vi ska vara jämna och vi ska orka. Ska jag ha simfenor och handpaddlar och behöver jag ett flyhjälpmedel? Är det svårorienterat?

Hur långt är 30 km?

10 thoughts on “Nervös till tusen

  1. Det kommer gå jättebra. Vi är många som kommer att heja på. Och så får man ju inte glömma att boka bord på Scandic den dagen 🙂

    • Ja, så kan man ju tänka. 15 km är ju ett träningspass. Och så ett till av bara farten, borde gå med massa adrenalin i kroppen! =) Tack!

  2. Är det någon som fixar det så är det DU! Och 30 kilometer? Det sägs ju att en förlossning är som ett maratonlopp. Du har redan fixat två, så nej – jag tror inte för fem sekunder att du inte skulle orkat. Och din kumpan? Minst lika stark. Ni tillsammans som eggar och pushar fixar det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *