Nya tider väntar

Jag kanske har missat att tala om för er att jag snart börjar mitt ”vanliga” liv igen då jag återgår till arbetet om bara två veckor! Och ja, jag ska skola in Tilia med början på måndag. Hon har fått plats på samma förskola och avdelning som Elise så jag är supernöjd. Ängslyckans förskola kan vara den bästa förskolan i Karlskrona! Hur det går får vi ta typ nästa vecka.

image

Nu kan vi istället prata om hur jag känner inför det här med att gå tillbaka till arbetet efter över ett års mammaledighet… och jag ska erkänna för er att det mest ska bli väldigt roligt och ganska skönt! Allt har sin tid och att vara hemma denna föräldraledighet har varit både mycket roligare och tuffare än när jag bara hade ett barn ett och ett halvt år tidigare. Jag hann arbeta nästan precis ett år innan jag gick hem på min andra föräldraledighet och så kommer det inte bli igen.

Jag hör till en av de lyckliga som älskar sitt arbete! Jag har utmanande arbetsuppgifter, stor variation i arbetet, en bra chef och härliga kollegor. Och så får jag träna på arbetstid. Dessutom får jag betalt för det med, visst är livet bra fantastiskt?!

Och i samma hus som jag har mitt tjänsterum sitter två till som ska delta i samma tävling som mig i sommar, Kustjagaren. Och han som arrangerar tävlingen. Så jag räknar kallt med sim/löp-pass ihop under många eftermiddagar i vår!

Jag ska bara arbeta till mitten på juni ungefär och sedan gå hem igen två månader under sommaren. Då är vi lediga tillsammans hela familjen. Och ja, jag ska arbeta heltid, för mig finns inget alternativ.

Sån är jag!

17 thoughts on “Nya tider väntar

 1. Spännande med att få börja jobba igen! Jag älskar att jobba, älskar att vara hemma men någonstans vill jag nog ha en balans ändå? På så sätt har det varit perfekt för oss att dela någorlunda lika på ledigheterna och haft möjlighet att göra det. Jag är säker på att Tilia kommer trivas aldleles utmärkt!

 2. Vad skönt att känna sig så färdig då man ska börja jobba igen! Jag jobbar mina första pass nästa månad, vilket känns sådär :/ jag hade gärna varit hemma lite till! Det ska ju dock bli kul med, ny avdelning (barn) och sådär, spännande! Men, ska kanske vara hemma lite till i höst, får se fram emot det i så fall 😉

 3. Men oj, det har du nog missat att berätta! Jag hade liiite ångest när jag gick tillbaka efter 16 månaders ledighet. Men det försvann i samma ögonblick som jag klev in genom dörren till jobbet. Jag har turen att tillhöra samma kategori som du; de som gillar sitt jobb 🙂

 4. Vad kul och skönt att det känns så bra! Jag hann aldrig gå tillbaka till jobbet mellan barnen, så jag har varit hemma i TRE år nu!! Ska börja jobba i aug då tar J över på hemmaplan tills Leo ska skolas in i september. Det har absolut varit mkt tuffare att va hemma detta året med två och jag ser fram emot en annan slags vardag/rutin snart. Jag menar…3 år 😉 Nog för att vi (jag!) velat ha det så men nu börjar tom jag längta efter lite annan stimulans teots att jag tyvärr ej tillhör skaran som älskar mitt jobb…

 5. Härligt att läsa! Håller HELT med om att var sak har sin tid – OCH att det är roligt att jobba!

  Att få träna på arbetstid är ju alldeles underbart lyxigt 🙂

 6. Skönt att du känner det så!
  Jag hoppas ju att mina ansträngningar snart ger resultat och jag får ett jobb att gå till… I höstas började det bli rätt tradigt att gå hemma, men nu är det ju vår och snart varmt och massor att göra ute. Så mycket att göra när barnen är på förskolan, skönt för både dem och mig att vara åtskilda litegrann.
  Något jag ångrar litegrann, fast ändå inte, är att Storebror också var hemma när Lillebror var liten. Egentiden med bebis försvann ju lite på så sätt. Och inga fler småttingar blir det, så ibland känner jag mig lite snuvad på den tiden.
  Men nu handlade det ju om att börja om och börja på nytt. Hoppas det går bra med Tilia, skönt att hon får börja på samma ställe!

 7. Lycka till! Jag ska också börja lite smått på mitt jobb om… en eller två veckor. Sen är jag ledig några veckor till innan det kör igång på allvar. Skönt att du inte har ångest över det, för mig är det lite kluvet. :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *