Om kost och en galet god smoothie!

Det har varit lite väl tyst här ett tag kan man tycka. Alldeles för tyst för min smak, jag som ungefär kan snacka omkull vem som! Nu är det slut med det, tystnaden alltså, så håll i er för nu åker vi!

image

Ikväll höll jag pass på Lok&Motion. Vi är utomhus, springer och tränar styrka och det är alldeles underbar träning för hela kroppen! Och knoppen. När jag kom hem gjorde jag en fantastisk smoothie som ni såklart ska få receptet på. Igår gjorde jag egen granola och även den blev lite himmelsk sådär.

Och på tal om all mat. Jag lägger ofta ut bilder med förklaring på min mat på Instagram (militarmamman). Så om du inte vill missa att bli inspirerad till goda och hälsosamma måltider så följ mig där också. Jag vill gärna följa tillbaka, men många har låsta profiler och då tänker jag att de kanske inte vill visa mig, heller… Svårt det där, tycker jag! Jag brukar skicka en förfrågan och får jag inget svar på ett tag så tar jag bort den, tänker att de nog tyckte att jag trängde mig på…

Är det bara jag som har detta världsliga problem?

Mer mat, vänner! Jag är ganska segstartad emellanåt, som när jag springer och känner att kroppen börjar bli pigg efter en halvmil… samma med kosten kanske för jag hade ju fokusmånad kost i mars och efter ett tag kom jag in i det så bra så jag kör på nu. Ser ingen mening med att gå tillbaka och äta sämre när jag kommit in i det så bra. Jag trivs verkligen med min kosthållning nu och den ger resultat. När jag säger att det går bra med kosten så menar jag att jag inte ens tänker tanken på att det ens finns choklad, godis och andra saker som jag anser att min kropp inte behöver så ofta.

Fatta känslan! Så jävla underbar!

image

Och allt gott man kan äta sen då. Att jag inte tänkt på det innan! Som kvällens efter-tränings-smoothie till exempel:

1 glas:

1,5 dl färsk ananas 

2 kiwifrukter

1 dl kvarg 1%

2 msk kokosflingor

1 dl björnbär (jag plockade mina i somras)

Lite vaniljessens (finns bland bakprodukter i affären, är ren vanilj, alltså inte något socker)

Mixa allt och njut!

Energi: 330 kcal varav fett: 8 gram, protein: 17 gram och kolhydrater: 40 gram. Perfekt efter ett träningspass!

9 thoughts on “Om kost och en galet god smoothie!

 1. Det lät som en utmanande tävling! Och rolig! Vad är det för tävling?

  Simningen gick bra. Som gammal simmare sitter tekniken i ryggraden, men det gäller ju att plocka fram den igen och får kroppen att komma ihåg hur man gjorde. Fort gick det inte och som mest klarade jag av att simma 100 m utan att stanna, men får jag till lite fler träningar så ska det nog rulla på bättre ganska snart. Jag hade tur och hade en vän med som är skicklig simmare och även varit tränare i 15 år. 🙂

 2. Hej, Har följt din blogg ganska länge. Fick mitt första barn 2010 och hittade då din blogg under graviditeten, sedan blev jag gravid igen, och då var du också gravid igen. Jag fick tyvärr missfall den gången, men fick för sju veckor sedan mitt andra barn (två söner för min del). Tycker det är jätteroligt att läsa om din träning, dina barns utveckling och ditt jobb. Jag jobbar på en försvarsrelaterad myndighet (civilanställd) själv, så jag kan känna igen en del. Nu är det snart dags för mig att ta upp min träning igen och bli av med mina graviditetskilon, och du är verkligen en inspiration. Har just gett dig en liten ”blog award” på min egen bokblogg (som jag typ aldrig uppdaterar, hur hinner du allt?) av den anledningen. Mvh, Elin

  • Men tack Elin! Vad glad jag blir! Och väldigt roligt att du gjorde dig tillkänna, det är så mycket roligare att veta vilka ni är som läser.
   Grattis till dina fina barn! Jag fick med ett missfall, fast innan Elise. Tungt som fan! Men nu har jag två underbara tjejer och det är ju alldeles fantastiskt! Ska kolla in din blogg nu. =)
   Hur jag hinner allt… Jag vet inte, jag bara är sån. Fast jag känner ganska ofta själv att jag inte hinner något. =/ Märkligt!

 3. Färsk ananas, det gillar jag!
  Det var genom dig jag hittade Lofsan och senare ”Alla kan träna”, så tack för all inspiration!!
  Fantastisk miljö ni tränar i.

 4. Vad peppad och inspirerad jag blir att läsa om din träning och kosthållning. Känner att jag skulle behöva ta efter dina kostvanor lite för att bryta godissuget! Hade vart kul och läsa om hur en typisk mat-dag för dig ser ut. Så kan jag copy-paste och bli lika hälsosam som du 😉
  Kram Stina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *