Pärlan i näsan

image

Vid lunchtid kom Vackerbästis på besök från Kalmar och när barnen och Militärpappan kom in från pulkabacken åkte jag och Vackerbästis med barnen till Amiralen för att handla lite, precis som alla andra i den här stan… En fartfylld stund i affären senare åkte vi hem och åt mellis.

Finaste grannfamiljen kom över på middag och tillsammans åt vi resterna från gårdagens mustiga älggryta. Älskar prestigelösheten i vår vänskap! Till älggrytan åt vi brödet jag och barnen bakade under morgonen och drack ett gott rött vin. Glass med tio sorters strössel till efterrätt (inte för mig såklart) och barnen lekte massor tills…
image

…Tilia meddelar klockan 20.40 att hon pillat upp en pärla i näsan. Otaliga utpillningsförsök senare rekommenderade 1177 att åka till akuten och så fick det bli. Läkaren hade jour i hemmet och Tilia busade med mig i väntrummet de 40 minuter som tickade innan läkaren kom. Den ungen har knappast svårt att hålla sig vaken (hon hatar att somna) så vi hade ganska trevligt!

Tänk vilken fantastisk sjukvård vi har möjlighet till här i Sverige! Så professionellt bemötande och kort väntetid. Och alla så himla trevliga och gulliga mot Tilia som berättade sin livshistora för alla hon träffade… Vips så var kanske världens största pärla utplockad ur kanske världens minsta näsa och vi kunde åka hem och sova!

Tilia sammanfattade besöket på akuten på väg ut till bilen: ”Tilia doktorn. Det var rrroligt!” Sen somnade hon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *