Träning och kost: 1

Vad roligt att så många är intresserade av att komma i form efter förlossningen och vill följa mig och min väg till mitt livs form! Självklart kommer jag att blogga om det här. Jag har ingen direkt träningsguru som jag förlitar mig till utan jag snappar upp lite här och där och tar till mig det som passar mig. Efter att ha tränat aktivt i flera år, haft ett par personliga tränare genom åren och alltid varit mycket intresserad inom området så känner jag att jag har rätt bra koll och jag kan min kropp väldigt bra.

Dessutom hade jag en helt komplikationsfri förlossning utan några skador eller stygn och känner mig pigg, energisk och inte alls som jag fött barn för bara en vecka sedan. Trots ett tungt tryck mot bäckenbotten under graviditeten och en vaginal förlossning kunde jag bara dagarna efter knipsa av strålen när jag kissade. Underbart!

Jag har fått några tips från fantastiska Lofsan som jag tar till mig, hon är grym! Andra jag tar till mig valda delar av är Olga Rönnberg och Fredrik Paulun.

Lofsan har gett ett förslag på upplägg nu de första veckorna och jag kör på och känner efter:

 • Svettiga promenader 60-120 minuter per dag. (Tänk extra mycket på hållningen och att dra in svansen mellan benen)
 • Styrka i Tabataform 4-7 pass per vecka. (Alla övningar kan jag utföra hemma med endast kroppsvikt som tyngd)
 • Äta 5 måltider per dag och vara noga med att få i mig mycket grönsaker.
 • 3 liter vätska (minst) per dag. (Jag har en del vattensamlingar kvar i kroppen och vatten driver vatten)
 • Äta minst tre knutna nävar protein varje dag samt kolhydrater i lagom mängd till alla mål inkl middagen. (Jag ska inte mixtra med kosten så länge som jag ammar)

Det här låter ju fenomenalt, tycker jag och känner att det kommer passa mig bra! Jag behöver ett högt tempo och höga krav för att kunna prestera mitt bästa och inte lacka ur.

Nu kör vi!

7 thoughts on “Träning och kost: 1

 1. Låter bra tycker jag 😉 Jag håller också på att försöka bli av med mina kilon. Jag går gärna några rundor tillsammans med dig. Kram

 2. Jag ska läsa på mig om det här med Tabata. Har aldrig riktigt satt mig in i vad det innebär, så känner att jag missat något väsentligt.
  Nu däremot har jag börjat känna av årets första pollenallergi, energinivån gick genast ner i botten. Men men. Jag får sova några dagar, så kör vi sen! 🙂

 3. Låter ju toppen! Tabataövningar gjorde jag också när jag började med Olga. Gillar övningar som går snabbt och är intensiva!

  Jag klarar inte av att äta 5 måltider per dag, måste äta 6. Det tyckte jag var extra viktigt när jag skulle gå ner. Hoppade jag över ett mellanmål blev jag sötsugen på kvällen. Men det är ju olika för alla, du måste kanske inte äta lika ofta som jag.

  Kolhydrater behöver du verkligen äta nu när du ammar, läser om det i skolan nu! Men det förhindrar ju inte att du kan tänka på vilken sorts kolhydrater du äter. Jag älskar när du berättar om hur du tränar och äter, blir så motiverad och glad av människor som du som prioriterar sin hälsa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *