Vår torsdag

Elise fick stanna hemma från förskolan igår för hon hostar en del och vi hade tänkt åka till Högsby i helgen. Hon var dock ganska pigg hela gårdagen men strax innan läggdags visade termometern 39,2 grader.

Under dagen var vi bara inomhus och sjöng ur bästa sångboken som spelar melodin och Elise är riktigt duktig, vet när musiken spelat ifrån henne och hoppar in i texten på rätt ställe igen. Tilia dansar med såklart!

Vi städade undan lite och sorterade bort leksaker från vardagsrummet som vi gick ner med i det blivande lekrummet i källaren. Medan barnen lekte hann jag göra en ordentlig och välbehövlig rengöring av köket och efteråt såg det lite som nytt ut igen. Skönt!

Vi eldade massor i kaminen och åt nygräddade våfflor med glass och grädde. Och så busade vi med Undra en del. Eller ja, Tilia mest kanske…

2 thoughts on “Vår torsdag

 1. hoppas ni är piggare idag! den där plasten du har under barnstolen är den bra??
  i helgen paras förhoppningsvis tiken 🙂 hundlängtan är stor! tips till en mamma som tänker börja löpträna??

  • Ja, den plattan under barnstolarna är super! Finns på Ikea. Dock önskar jag emellanåt att vi täckte hela golvet med såna… Vad blev det för hund nu? Jag har glömt, men vet att jag frågat. =S Tips på löpträning för att komma igång med det efter graviditet har jag:
   1. Var försiktig och lyssna på din kropp!
   2. Gå ut långsamt, så du orkar och tycker det är roligt och vill ut igen.
   3. Spring sakta. Då orkar du springa väldigt mycket längre.
   4. Spring inte om du kissar ner dig. Gå hem och knip lite till då.
   5. Tänk på din hållningh hela löppasset, att ha magstöd och koll på bäckenbotten

   När jag började springa efter fl med Tilia tog jag en runda som jag brukar gå. Sedan använde jag en Tabata-timer på telefonen och joggade efter den. Det är 8 stycken 20-sekundersintervaller med 10 sek vila mellan varje. Det blir fyra minuter. Jag jpggade alltså i 20 sek, gick i 10 sek åtta gånger sedan gick jag kanske en minut och så började jag om på en ny Tabata-intervall tills rundan var slut. Sen kan man ju springa snabbare och jogga under vilan när man kommit längre. Alla orkar jogga i 20 sek. En skön stil som gjorde att jag kunde ha fokus på teknik och kropp men samtidigt kom en bra bit om jag ville!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *