Vårruset i Växjö

I onsdags var jag i Växjö för att springa Vårruset. Vi var ett gäng tjejer på jobbet, både militära och civila, som åkte tillsammans i en abonnerad buss. Jobbet betalade både resa, mat, kaffe och anmälningsavgift. Toppen! Till råga på allt fick vi en jättefin t-shirt att bära ytterst för att visa varifrån vi kom. Jag trodde det skulle vara en stor bomullströja så jag blev riktigt glatt överraskad när det var en marinblå tight löpartröja i kvinnlig modell!

Vårruset är 5 km och mer en folkfest än ett lopp för löpare fick jag uppenbara. Jag var i och för sig med som en kul grej och hade inga tider att prestera, men det hade ju varit skönt att kunna ta ut steget lite. Jag, som inte sprungit många så stora lopp, ställde mig i första startgruppen för att kunna springa på. Startgruppen hetts just ”springa” så den borde ju passa, tänkte jag. Men ack så fel jag hade!

Jag stod rätt långt bak i startgruppen och när starten gick fick man promenera för att de framför gjorde det. Jag tänkte att det säkert blir lite luckor längre fram och det blev det – EFTER FYRA KILOMETER! Vad har folk för självinsikt när de ställer sig i första startgruppen för att ”springa ca 22 min” iklädda täckjacka och lovikavantar? Tror de att de ska klara promenera 5 km på 22 minuter eller är de själviska och nonchalanta? Men så var det ju en folkfest, just det… Väldigt festligt av en del folk att stoppa upp allt så, måste jag säga!

Efter mycket om och men kom jag i mål på runt 27 minuter. Men jag kände det som att jag skulle kunna springa tre varv till i samma fart direkt efter målgång. Det är ju bra!

Nästa gång får det väl bli ett marathon eller liknande, jag tänker att oavsett hur festlig stämningen är där kommer luckorna tidigare än 1 km innan målgång på ett så pass långt lopp. Inbillar jag mig.

5 thoughts on “Vårruset i Växjö

  1. Oj, va frustrerande! Jag stod längst fram vid start av Karlskrona runt en gång, bakis, där sprang de vill jag lova ;)!

  2. Klart du ska springa marathon! I Stockholm är det inte ens trångt första kilometern. Vad sägs om Stockholm marathon 2012? Om du anmäler dig nu så har du ju ett helt år på dig att träna.

  3. Jag ”sprang” Vårruset i Jönköping häromdagen och det va likadant där. Vi va ett gäng från K3 som ställde oss i springa (det fanns en springa fort också) men det va precis som du sa promenad i början för att sen zick-zacka mellan tanter som gick 4 i bredd resten av vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *