Flodhäst vs Usain Bolt

image

Tisdag igår och veckans första löppass. Korta intervaller stod på schemat, närmare bestämt 12×40 sekunder med 30 sekunders vila.

På grund av min (tidigare krånglande) höft passar jag mig för både maxfart och snabb acceleration, vilket annars hade passat väldigt bra i ett pass som detta. Så istället för ståvila kör jag på snabb gåvila och så ökar jag gradvis till ett snabbt tempo i intervallerna.

Jag fullkomligt älskar känslan av att kunna lägga i en extra växel och känna att jag har kontrollen över min kropp och farten. Även om det är jobbigt just nu och jag stundom känner mig mer som en flodhäst än en gasell så vet jag att det bara blir bättre.

Dessutom är snabba intervaller precis lika jobbigt för flodhästar som för gaseller. Under förutsättning att vi tränar rätt är intervaller alltså precis lika kräkjobbigt för mig som för Usain Bolt. Det känns najs att tänka på mellan varven, tycker jag. Känner på mig att Usain Bolt tänker detsamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *