Helspänd egentid

Och så fick jag min efterlängtade egentid tillslut! En tid som förvaltades mycket väl – Eller inte. Elise somnade i sin säng vid 21.30 och fram till 23.30 satt jag i soffan och panik-njöt av min plötsligt uppkomna engentid. Att slappna av var sjukt mycket lättare sagt än gjort! Jag satt liksom på helspänn i två timmar beredd att springa upp till Elise, inte om utan när, hon vaknade för att snabbt söva henne igen. Precis som att det skulle vara till någon hjälp! Suck.

Vid 23.30 var jag helt utmattad av all anspänning och väldigt trött på mig själv och mitt beteende, så jag gick och lade mig. Väl i sängen läste jag lite ur nya Fitness-tidningen och runt midnatt hörde jag hur Elise började sutta och suga på sin hand. Hon vaknade aldrig, men jag kunde inte sova  i detta brutala oväsen! (…) Trots att jag verkligen ansträngde mig för att inte bry mig och lade en kudde över huvudet för att inte höra henne, slumrade jag bara och vaknade till minst var tionde minut i TRE timmar! Sen fick jag nog. Av mig själv. Jag hämtade ett sovande barn ur sin säng, ammade henne i min säng och vi båda somnade. Sen snuttade hon lite varje timme och vid 07.00 gick vi upp.

I natt ska jag sova i gästrummet. Militärpappan är hemma men han vaknar knappast av hennes små sutt. Ibland vaknar han inte ens när hon gallskriker. Men det gör jag, som ni säkert förstod… Jag vaknar redan innan skriket kommer, liksom när hon andas in andetaget innan skriket. Märkligt men fascinerande!

Funderar på att flytta in Elises säng till hennes rum. Det ligger precis bredvid vårt och en sådan flytt skulle kanske innebära att vi alla kan sova bättre. Och när Militärpappan bara är hemma på helgerna så vill jag verkligen sova med honom och inte i gästrummet!

Elise somnade bra ikväll genom att Militärpappan gick runt med henne i famnen i typ 20 minuter. När han lade ner henne vaknade hon till, som vanligt men somnade direkt om när han Vyssanlullade hennes säng, så även Militärpappan prisar Brio-fötterna.

3 thoughts on “Helspänd egentid

 1. Usch, visst längtar man efter en hel natts sömn. Och i natt när jag behövde vara extra utvilad inför tävlingen så vaknar Cebastian extra många gånger. Och Henrik vaknar inte heller ens av när han skriker, han vänder sig om och fortsätter sova.

 2. Vi har en korg med hjul på till Junie (och en spjälsäng, men vi använder inte den ännu). Så ibland när hon har ljud för sig kan vi bara rulla ut den (utan att hon vaknar) precis utanför vårt rum. Hjälper jättemycket! Maken har svårt att sova när det låter för mycket och på det här sättet kan vi sova tillsammans.

  Ljuden kommer oftast på morgonkvisten typ efter fyra,BM säger att ersättning och bröstmjölk är slembildande så när barnen har legat länge och ätit på natten så bildas slem som är lite jobbigt.

  Man kan tydligen underlätta för barnen genom att höja upp sängen/madrassen vid huvudänden.

  Vet inte om du blev hjälpt av det här, men jag hoppas att det löser sig för er så att ni kan sova ihop. Man behöver det också!

  KRAM

  • Elises ljud kommer från att hon har ett sugbehov och suttar på fingrarna, men napp vill hon inte ha längre. Vi har alltid huvudändan på hennes säng upphöjd, det bra! Spännande med hjul! Du har rätt. Att sova tillsammans är med viktigt. Man har blivit avsevärt sämre på att prioritera sig själv sedan man fick barn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *