Hemvägen

Igår besökte jag och Elise Militärpappans farbror och hans fru, där blev vi som vanligt bjudna på kaffe och sju sorters kakor. Jag var mest nervös för de bor i ett hus med prydnadssaker från golv till tak. Inte en avslappnad sekund för min del alltså! Det var trevligt att träffa dem och de verkade uppskatta vårt besök. Efter lunchen med den helvilda valpen (phu!) hängande i Elises matstol… gick vi upp till Hanna med Arvid och Astrid. Det var lika trevligt som alltid hos familjen Melzén!

När Frökenfarmor kom från jobbet körde hon och jag och Elise för att träffa Elises sju veckor gamla syssling Nelly. Så vacker och så liten! Det slog mig när vi var hos Militärpappans kusiner hur lycklig jag är att jag får vara en del av hans familj och släkt. En av många saker som jag tycker så mycket om är att de är flera kusiner i ungefär samma ålder som har umgåtts mycket under sin uppväxt. Jag har alltid varit tok-äldst i min egen kusinskara och liksom inte fått ut så mycket av just det där. Nu är Militärpappans kusinskara i 25-30-års åldern allihop och många har en respektive i samma ålder. Och så börjar det nu då ploppa ut små bebisar från dessa och jag tycker det är så härligt! Som vanligt ska vi alla fira midsommar tillsammans! Och sen har alla minst en hund var också, som grädde på moset, eller nåt.

Klockan kvart i sex var det lagom att stiga upp idag, tyckte Elise och jag var inte sen att hänga på. Vi packade iordning det sista och åkte vidare mot Kalmar för att träffa Jenny och Ebba och kolla in deras helt nybyggda hus som de håller på att flytta in i. Det var så underbart! Tänk att få ha allt nytt! Fast härligast är nog ändå känslan av att äntligen få plats, kunna ha barnet sovande i vagnen utomhus och att planera för något nytt, liksom börja om lite. Jag gillar den känslan och jag inspirerades av att ”börja fortsätta” plocka lite i vårt eget hem.

När Elise skulle sova igen åkte jag vidare hem, med en omväg runt Landet för att hämta upp Vackraste hunden där. Väl hemma gick vi till lekparken med den snart höggravida Underbara grannen och hennes son. Alltid lika uppfriskande och glädjande! Elise och jag handlade lite på Maxi med för här gapade kylskåpet tomt efter en vecka på vift. (Alltså kylskåpet har förhoppningsvis inte varit på vift) Under femte omgången ”Gummi björn” på youtube.com tittade Militärpappans vän förbi en sväng. Han trodde väl att Militärpappan skulle vara hemma, men fick alltså nöja sig med att hänga med mig en stund. Det var trevligt med lite herrbesök må jag säga!

När Elise somnat passade jag på att ge mig ut i trädgården för att klippa gräsmattan. Jag gillar att klippa den när det liksom verkligen syns var det är klippt, så att säga. Innan jag for på roadtrip regnade det och under min tid borta har gräset växt sig frodigt och grönt. Så nu var det hög tid att dra över med gräsklipparen, vilket tog betydligt längre tid än vad det låter som. Men så fint det blev! Jag gillar aktiviteter där man genast ser resultat, som att måla ett rum i en ny kulör, som att låta klippa sig i en galet ny frisör. Som att klippa en något för övervuxen gräsmatta.

Det var minst sagt varit en händelserik dag, ja eller vecka, och jag känner mig inte så konstigt nog fortfarande uppe i varv. Nu ska jag försöka lugna ner mig lite för att sedan sova i min egna sköna säng! Imorgon väntar nya utmaningar!

2 thoughts on “Hemvägen

  1. Wilda har gått på pottan sen hon var 8 månader. Dock började hon stryka när hon var runt 13-4 månader och ville inte sitta kvar. Då tog vi en paus. Nu har vi börjat så smått igen så vi får se vart det leder 🙂

  2. Tack själv för igår.. Förlåt att jag var lite på vift.. SÅ mycket att hinna med.. VI måste planera in en middag här så kan ni sova över så myser vi riktigt ordentligt :o) Mitt krav är att slapp och mys faktorn är hög ;o) Så kul att se Ebba och Elise krypa runt.. Ebba blir så glad när Elise kommer det märks tydligt.. Hoppas resan hem gick bra.. Hörs snart!! Kramis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *