Sjuklingen

image

Tyvärr blev det inte vad jag hoppades på med Elises kräksjuka, utan hon fortsätter att må dåligt. I natt kräktes hon två gånger och idag en gång än så länge. Nu har det även byggts ut med diarré, stackarn! Jag siktar in mig på att få i henne vätska i små mängder, annars kommer det bara upp igen. Hon är duktig på att dricka vatten själv och tar sig en klunk lite då och då. Vi har aldrig saft och sånt hemma, som jag vet att hon bör dricka nu, men Morfarn och Mormorn kommer förbi med en ica-kasse efter jobbet med lite saker jag beställt.

Vackraste hunden är med kräksjuk idag, på gott och ont. Hon är ju inte direkt smittad av Elise utan har väl ätit något olämpligt under skogsrundan igår kan jag tänka mig. Hon vill inte äta någonting, hon heller, och så bara ligger hon uppkrupen i en fåtölj och har gjort så hela dagen. Inte roligt att hon mår dåligt men samtidigt väldigt passande då jag inte skulle ha rett ut att hon irrade omkring för att jag var hemma, som hon brukar, för att hon vill ut i skogen.

Jag tackar högre makter för att vi bor i villa och har en inhägnad trädgård som hunden kan få gå ut i närhelst hon vill. Även tvättmaskinen har snurrat sig varm under dagen, som ni säkert förstår. Jag är glad att jag själv mår bra och kan ta hand om detta!

image

19 thoughts on “Sjuklingen

 1. Jag och Elise kör på samma plåster ser jag 🙂 Stackars liten, kräksjuka när man är så där liten måste vara skitjobbigt. En annan dör ju nästintill.

 2. Hm, vet precis hur det e att ta hand om marktjänsten själv hemma. I vår e mannen borta i 12 veckor så då kommer eldprovet för mig. Ensam med nyfödd, vild 2 åring o hind! Ge mig styrka säger jag bara!
  Skorporna e supergoda o lätta att göra. Skickar gärna recept om du vill ha?
  Ja, inom en veckas tid så fattas beslut om Do ska gå vidare med mitt fall till domstol så jag hoppas att det snart e över så jag kan lägga kraft på det som är viktigt, familjen! Annars så har jag en bra graviditet förutom grym foglossning nu i slutet. Ska bli skönt att det är över om en vecka 🙂
  Krypa på dig till lill tjejen!

  • Tolv veckor?! Kommer han hem på helgerna? Phu!
   Militärpappan läste till kapten i Halmstad i ett år och var borta från januari -10 till december-11. Alltså mer än halva min graviditet och Elises första 5 månader. Fast han kom hem de flesta helger. Det funkade bra och jag kom in i egna rutiner här hemma. Dock är det lika drygt varje gång han åker någon vecka fortfarande… =/ Man vänjer sig och när han var i Halmstad (30 mil bort) var jag liksom inställd på att han var borta. Jämt. Det är nästan värre nu när han försvinner då och då. Fast jag har ju bara ett barn (och en hund) än så länge.
   Jag hittade ett recept i Leilas bok på saffransskorpor. Ska testa (när jag har saffran).

   • Visst e man van att de ständigt e borta men nu med 2 barn så känns det genast mkt jobbigare. Men får se… Har iaf nökt om utökade dagistider under denna perioden så jag hoppas att det ska gå igen. Har ingen släkt i närheten heller som kan hjälpa till så därför känns det extra viktigt!
    Håller med om att det var lättare när de ständigt var borta under första tiden i vårt förhållande men nu när han mest varit hemma på regementet så är man ju van vid det…
    Men det som inte dödar en gör en starkare lr vad säger man 😉
    Hoppas att din dotter mår bättre idag!

 3. Usch och fy. Kräksjuka är det värsta som finns! Håller båda tummarna för att du klarar dig. Har du handsprit hemma? Och så är det en gammal husmorskur att svälja hela vitpepparkorn för att inte själv bli sjuk.

  • Jag använder inte handsprit och har därför ingen hemma. Just nu skulle det dock sitta fint, kan jag känna. Den där kräklukten tränger liksom igenom hur mycket man än tvättar sig med tvål och vatten… Jag är just nu glad över min gravid-täppta näsa! =)

   • Vi använder inte heller handsprit till vardags. Köpte när M föddes för jag var livrädd för RS-virus, så alla som kom hem till oss första veckorna fick tvätta händerna och sprita det första de gjorde 😉

    Sen köpte jag hem handsprit och ytdesinfektion när första kräksjukan visade sig här hemma. Jag har lite av en fobi mot just kräk, så vid de tillfällena går handspriten varm. Ytdesinfektionen kör jag också bara när sjukan är i huset. Om det hamnar kräks på plana ytor, så torkar jag av med den det sista jag gör. De små elaka bacillerna syns ju inte men sprids så lätt.

 4. usch och fy!!! jag är fan hellre såhär förkyld som jag är än att få magsjuka!!! bland det värsta jag vet! :(((

  Elias fick det när Elvin var 5 dygn gammal, iom att Elvin dessutom kom lite tidigt och var väldigt tunn så var jag LIVRÄDD, vilket fortfarande sitter i.. paniken liksom.. usch!!!! :(((

  hoppas vi slipper undan denna vintern, men skulle väl inte tro det… 🙁

  hoppas du slipper undan nu!!! räcker gott och väl med att stackars Elise och vovven ska ha det.. ://
  Hoppas lillsnuttan kryar på sig inom kort!

 5. huvva 🙁 bli friska!
  Liv fyllde 2 år den 26 oktober så inte så gammal! Jag har läst en hel del pedagogik på universitetet. vad läser du?
  vi trodde aldrig att dom skulle bli torra haha! och viggo är ju 3 och inte intresserad men vi lydde rådet att inte stressa dom, vi har aldrig pott tränat om hon velat så har hon fått sitta och vi har berömt med klistermärken ibland och när första bajset kom så fick hon russin och vi dnsade lite och tjoade hurra när vi spolade ner den 😉

  • Haha!! =) Vad duktigt av er allihop! Antar att det krävs en del ansträngning för att det ska funka. Jag har knappt börjat tänka på det där så mycket utan tänkte att vi får börja lite smått nu när jag går hem på FL med Militärbebisen. Elise är ju inte ens 1,5 år än men om hon är mogen kanske nästa sommar blir ett bra riktmärke, då är hon 2 år. Eller julen därpå. =)
   Jag har läst en del pedagogik men mer medie- och kommunikationsvetenskap. Just nu läser jag Ledarskap och Organisation och huvudämnet är sociologi om jag läser till kandidatexamen.

 6. Stackars liten. Hoppas hon mår bättre idag. Stackars vovve också, vår Liam ville gå ut igår kväll en extra runda men han höll sig inatt, tack gode gud för det!

 7. åh fy bubblan!
  hoppas hon kryar på sig och får i sig vätska.
  förra vintern köpte vi hem piggelin och så sempers vätskeersättning som vi sedan även skulle blanda med saft (råd från 1177) men hon kräktes och hade diareé så att det var något galet. efter två dygn ringde vi till akuten för då var hon superslö och varnade att nu kommer vi med ett kräksjukt barn. kändes lite som i outbreak haha
  men ja in i ett rum med tre andra kräksjuka familjer och fortsätta med deras vätskeersättning och hon bara kräktes och låg i mattias knä 🙁
  tillslut tog de prover och då gick det undan, vi blev inlagda i två dygn med dropp för hon var helt uttorkad. så var uppmärksamma för det går sååå snabbt! läskigt!!
  denna vintern hoppas jag att vi klarar oss men med tanke på ny stoooor fsk och att jag själv arb på fsk så känns det sådär troligt haha
  krya på kramar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *