Tills idag

image

Den här lilla hjälpredan sov tretton timmar i natt. Och jag fick väcka henne i morse.

En av favoriterna just nu är att hämta alla glasburkar i kylskåpet och ställa dem på köksbordet. En och en tar hon dem i sin lilla famn och går med bestämda steg till andra sidan rummet där bordet står. Igår ställde hon sedan tillbaka allt på sin plats i kylskåpet igen. Ordning och reda här!

Själv blir jag påmind om hur många burkar som står i vår kyl och undrar lite vad de innehåller. Det är nämligen ytterst sällsynt att jag använder någon av dem. I helgen står det bland annat onödiga-burk-tömning på min lista!

Har ni exakt koll på vad som finns i ert kylskåp?

9 thoughts on “Tills idag

 1. Åh, låter som du kommer få en plockare i framtiden. Jag ser till att ställa saker som A äter i hennes höjd i kylskåpet just för att hon då får möjlighet att gå och hämta det själv. Sjukt praktiskt att hon själv kan ta fram mjölk/filmjölk/yoghurt/smör/ost/annat pålägg och på så sätt vara delaktig i att göra frukosten. Sen att hon inte får hälla upp alla sakerna än får komma så småningom.

  Låter som att du ska äta många chokladbollar för att få lite liv i magen! Den här är ju så lugn som en filbunke i vanliga fall, så jag blev lite paff (och trött) inatt. Sen att det känns som att man håller på att bli sjuk gör ju inte saken bättre tyvärr. Men men, sova får man göra en annan dag!

 2. Åh de låter underbart i mina öron med så många timmars sömn!
  Härligt 🙂

  Det är verkligen olika det där med barn och hur de grejar och pillar överallt.
  Mina barn har inte alls varit intresserade av at stoppa i munnen och lyfta omkring saker så jag har inte behövt tänka på sådant.
  Blir tydligt när det kommer hem vänner sm har det på ett helt annat sätt och börjar ara om i fönsterbänkar och på tvbänken m.m.
  Alla är olika…

  Ha en trevlig första december!
  Helen.HUSnrNIO

  • Ja, visst är det underbart att Elise ibland kan sova en natt på tretton timmar! Underbart för oss men inte minst skönt för henne att få vara så utvilad och glad hela dagen efter. Elva timmar per natt är normalfall här och det är ju inte så dåligt det heller! 😉

 3. Åh, njut av att Elise sover! Man vet aldrig om det förblir så 😉 När det kommer till burkar i kylskåpet så tycker jag att jag rensar hyfsat ofta – kanske två gånger om året. Ändå blir jag lika förvånad varje gång när jag hittar något med bäst föredatum som är ett par år gammalt. Undrar hur det går till?

 4. jo för vi har så otroligt litet kylskåp, nästa års skattepengar är redan öronmärkta till en hel kyl inte bara en halv vi är ju faktiskt 5 i detta hushåll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *