Vår nya uteplats med paviljong

Vi gjorde iordning vår uteplats på altanen för ett tag sedan och nu är den också helt färdig efter piff och fixande!

image

Vi ville gärna ha något tak att gå under när det regnar och som också skyddar mot solen som står rakt på vår uteplats och in i vardagsrummet hela dagarna. Vi kände dock att vi inte alls ville lägga den tiden det tar att bygga ett altantak, inte i år.  Då hittade vi denna lösning som var ett riktigt bra alternativ och uppfyllde allt vi var ute efter! En paviljong från Rusta.

image

Mot utekökets gavel står två stolar från Ikea. Sköna att sätta sig i för en avkopplande stund i solen. Nu är det ju ytterst sällan man har en avkopplande stund med två småbarn, men ibland så! De är lätta att flytta så ofta tar vi med varsin och ställer på gräset vid barnpoolen medan barnen plaskar.

image

För att göra det mysigt inuti paviljongen har jag hängt upp massvis med spetstyg i taket och satt upp ljuslyktor i olika höjd centrerade i takets mitt.

image

Stolarna har fått varsin sittdyna, kudde och filt för sena sommarkvällar.

image

En stor korg med pelargoner pryder det långa bordet. Korgen har jag ärvt och utemöblerna från Brafab har vi köpt begagnat av en kollega.

image

Ljuslyktor i olika storlekar från Ikea står på trädäcket, likaså alla lampor i runda bollar som är drivna med solceller.

image

Paviljongen är fastskruvad i trädäcket och står sig mot både regn och sol. Nu längtar vi bara efter lite mera värme så vi kan sitta ute många sena kvällar med goda vänner!

5 thoughts on “Vår nya uteplats med paviljong

  1. Fint o mysigt!
    Skulle vi ha filtar utlagda hade de blivit koja på ett kick, händer det hos er med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *