Vardagsmat: Annorlunda lövbiff

Jag missade att blogga vardagsmat igår, det kom lite grejer emellan… För er som missat det så är vi ett par bloggare som gått ihop och skiver varje dag denna vecka ner ett vardagsmatrecept var. Detta för att ta del av varandras recept och få tips och inspiration till lite nya maträtter i vardagen.

Jag ger er två recept idag istället. Och eftersom det var fredag igår kanske man vill lyxa till det lite, fast utan att för den sakens skull krånga till det, så här kommer två sådana recept i var sitt inlägg:

Till 4 portioner behöver du:

300g lövbiff

2 gula lökar

1 dl syltlök

1,5 msk fransk senap

2 msk soja

1 buljongtärning (kött- eller grönsaks)

2 dl vatten

2 dl creme fraiche

salt och peppar

Skär lövbiffen i strimlor och hacka lökarna. Fräs detta i en kastrull i lite smör. Tillsätt syltlök, senap, soja, smulad buljongtärning, vatten och creme fraiche. Rör om och låt det småputtra i 15.20 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera med skålformad pasta, såsom Cappelli, Penne eller Gnocchi. 

Denna rätt är riktigt god och lite syrlig i smaken. Syltlöken kan lätt petas bort på tallriken för den som inte vill ha. Vattnet kan bytas ut mot grädde om man önskar en lite festligare variant. Går även bra att äta potatis till för den som föredrar det.

One thought on “Vardagsmat: Annorlunda lövbiff

  1. Pingback: Vardagsmat: Lax med mangosås. | Caroline – eller min blogg har inget särskilt namn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *