Yogapass för höfterna

Vilken härlig respons ni gav på mitt förra inlägg om hur jag började yoga! Tack!

image

Idag tränar jag yoga flera gånger i veckan, nära på varje dag faktiskt. Ibland kör jag pass som varar i en kvart och ibland är passen längre än en timme, det beror helt på hur livet ser ut och vad jag känner för. Men också vad min kropp berättar för mig att jag behöver. Det är så oerhört viktigt att lyssna till sin kropp och genom yogan kan jag välja att fokusera på inre lugn, stretcha spända kroppsdelar, träna på fokus, på styrka eller bygga på min kroppskontroll. Kroppskontrollen som yogan ger mig är verkligen så cool, tycker jag!image

Som den här ”Bakasana”. När jag väl knäckte koden var det ganska enkelt. Men innan dess… Jag hade svårt för att hitta balansen och fler än en gång har jag dundrat med ansiktet rakt ner i mattan. Läskigt, men skam den som ger sig! Nu kan jag och det är roligt, samtidigt har jag mer att jobba på här. Armarna ska vara rakare så det är bara att träna vidare. Härligt!

Jag letar ofta upp hela pass på Youtube som jag kör efter med Ipaden vid min yogamatta. Funkar kanon! En kvinna som jag gillar heter Donna och gör yogapass åt Yoga Vine. Idag tränade jag ett pass för henne här hemma på vardagsrumsgolvet som jag tyckte mycket om. Fokuset i passet var höftöppnare, vilket är otroligt skönt och något som jag tror att många hade mått bra av att träna oftare. Vi löpare har inte sällan problem med höfter och ljumskar och alla mina vänner som testar yogapass för höfterna vittnar om hur bra de mår och att de märker en stor skillnad snabbt. Testa du med!

Dagens pass ligger det en länk till HÄR. Passet heter ”Yoga Vinyasa Strong Flow” och varar i 45 minuter. Nivån för klassen är ”Advanced” men det ges flera förslag till hur du kan förenkla övningarna så de passar just dig. 

One thought on “Yogapass för höfterna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *