Intervallöpning och yoga

image

Just nu ligger fokus på att gradvis öka min träningsdos till en nivå där jag vill ligga. En väldigt frustrerande aktivitet för jag vill allt! Nu!! Men jag låter mig hållas, för jag vill att min kropp ska hålla.

Jag kör sedan några veckor promenader som gradvis blivit längre och så löpning sedan två veckor tillbaka där passen nu är uppe på tre stycken i veckan. Där är tanken att jag ska stanna. Jag springer inte långt och för att hålla min starka vilja att gärna springa jättelångt i schack, har jag valt att följa ett program för löpning från Lofsans bok ”Stora löparboken för kvinnor”. Programmet jag följer sträcker sig över fem veckor och tanken är att man efter det ska kunna springa 5 km på ca 28 min. Lagom och så, tänker jag som gärna springer en halvmara ikväll… Programmet är bra!  Det tenderar att bli det när hon gör nåt, den där Lovisa.

Igår var det dags för långa intervaller. Fy tusan!! Visst är det märkligt hur snabbt man glömmer hur absolut kräkjobbigt det är med långa intervaller?! Jag sprang 10 min i behagligt tempo och 5 min snabbare, sedan 10 min i det behagliga tempot igen för att sedan öka de sista 5 min igen. Skönt när det var över! Och kul, men tungt under tiden.
image

Idag har bara kört en kvarts happy hips – yoga. Både skönt och utmanande för kroppen. Man kan ju alltid tänja lite till… det tar sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *