Mitt arbete

Jag har fått förfrågning om vad jag gör på mitt jobb, hur en arbetsdag ser ut för en officer och jag tänkte att jag skulle svara på det lite nu och sedan fortsätta med något inlägg emellanåt när jag jobbar, som mer naturligt. Till att börja med vill jag säga att man som officer kan arbeta med många saker och med olika inriktning, liksom många andra yrkeskategorier kan göra.

Vi brukar skämtsamt säga att vi valde ”Ett omväxlande jobb i skärgårdsmiljö” för det är vad det stod på rekryteringsbroschyrerna på min tid. Även om vi ironiskt kastar ur oss den meningen när vi för sjätte dagen i rad står på skjutbanan och utbildar soldater som på löpande band, så ligger det mycket sanning i det som broschyrerna utlovar. Det är verkligen ett omväxlande yrke och det är en av anledningarna till att jag valde just officersyrket!

Sedan två år tillbaka jobbar jag på en av Försvarsmaktens skolor som lärare och utbildar kadetter, som ska bli officerare, i ledarskap och pedagogik. Mycket av mitt nuvarande jobb består i att lägga upp, planera, genomföra och utvärdera utbildningar inom mina ämnen, som en gymnasie- eller högskolelärare ungefär, kan jag tänka mig. Jag håller även en och annan inspirationsföreläsning och särskilda utbildningar i färdiga koncept, som Utvecklande Ledarskap (UL) och Utveckling Grupp Ledare (UGL).

En dag på mitt jobb kan bestå i allt ifrån att sitta vid datorn och planera lektioner och hålla föredrag för 5-200 personer till att stå på skjutbanan med en pistol eller ligga ensam i en sovsäck under bar himmel ett par nätter. Vissa dagar tillbringar jag på möten i Karlskrona, Halmstad eller Stockholm medan jag andra dagar går flera mil med tung packning. Som sagt: Ett omväxlande yrke i skärgårdsmiljö!

Jag kommer att skriva mer om detta löpande under tiden som jag jobbar, så håll utkik om ni är intresserade!

En dag på jobbet.

En dag på jobbet. Går fanvakt på kadetternas examen!

5 thoughts on “Mitt arbete

  1. Kan inte se det sista kortet!?

    Jätteintressant att höra om ditt jobb, kan tänka mig att du är otroligt bra på att föreläsa och lära ut saker.

  2. Ja tack, jag sitter bänkad 🙂 Plus att jag ser fram emot att höra mer om hur du tänker kring balansen mellan familj och arbete som nybliven förälder.

    Lycka till på jobbet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *