När katten är borta… Och allt det där.

image

Det här med att flytta för att slippa ta tag i den hopplösa häcken runt huset verkade inte vara ett alternativ som ni läsare förordade. I synnerhet inte innan Militärpappan kom hem. Och det fick mig att tänka på alla saker som kan råka hända här just när Militärpappan inte är hemma. Det är då det händer, helt enkelt.

Som den gången han var på övning och jag höggravid och jävlig målade hela Elises rum i lila. Ett och ett halvt varv i alla fall. Resterande varv fick Militärpappan lite som en överraskning när han kom hem.  I ren protest målade han grannrummet i en ful blå nyans under tiden jag låg inlagd på sjukhus, en nyans som jag bara inte stod ut med, så den målades raskt över med en vacker rosa så fort tillfälle gavs!

Eller som förra veckan när jag spontanshoppade en ny kyl och en fys för bedömt 17.000 kr. Ja, den andra gick sönder… Så sönder att jag bedömde läget instabilt och att nyköp var det enda rätta. Nu går Militärpappan runt och smyg- hoppas att bilens ena halvlyse ska sluta funka, så vi kan köpa en ny bil. Istället för att byta lampa då… ja, ni fattar.

Så nu när Militärpappan åter är på vift funderar jag på vad jag ska ta tag i för projekt. Nära till hands ligger att såga ner hela häcken runt huset, måla om vardagsrummet eller spränga garaget. Typ så.

Än så länge har jag dragit på mig ett nästan-ryggskott, tappat bort och hittat min mobil på en gräsmatta vid en lekplats, utan att ha den blekaste aning hur den kom dit samt bytt sängkläder. Jag är rädd att detta blir den nivå jag kommer orka denna gång… Återkommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *