Träning med PT

Idag var min första träning med den personliga tränare som jag anlitat. Hon jobbar på gymet där jag tränar och är förutom PT även sjukgymnast, vilket känns lite extra bra såhär efter en graviditet. Hon hade lagt upp ett styrkeprogram åt mig där jag tränar igenom hela kroppen och flera av övningarna ska stärka bäckenbottsmuskulaturen. Jag ska köra passet 1-2 ggr i veckan själv och efter ett tag gör vi om programmet så vi delar upp kroppen på olika pass. Men det kräver ju att jag verkligen kommer iväg hemifrån flera gånger i veckan och än så länge känns det lite vanskligt, eftersom jag är ensam till mitten av december.

Annars tränar jag på som vanligt, jag har rätt så bra koll. Jag är motiverad och har både en stark vilja och den kunskap som krävs. Jag anlitade PT:n för att kunna få lite avstämning med någon annan med jämna mellanrum. Jag behöver det för att kunna hålla uppe motivationen under en längre period när det känns motigt.

Vi har gjort en del tester där vi mätt kroppens sammansättning av andel procent skelett, muskler, vatten och fett. Dessa siffror ska vi nu ändra och om en månad ska jag göra samma test igen för att se om det går åt rätt håll. Spännande, motiverande och läskigt!

Vi har även pratat en del kost och jag har skrivit kostdagbok under en vecka. Jag behövde inte ens lämna in den till henne för att se endel brister själv. Det blir så otäckt tydligt när man får ner det på pränt! Jag äter alldeles för lite för den mängden träning jag utför. Mitt försvar? Jag hinner inte. Jag prioriterar Elise och Vackraste hunden och allt annat som ett välstädat hem… Haha. Man är ju lagom knäpp i huvudet, säger jag bara!

Nu har jag gjort det lättare för mig att äta mera och framförallt oftare. På morgonen gör jag frukost till mig själv det första jag gör, innan Elise får mat. Hon är ändå ganska nöjd och glad på morgonen, så hon kan vänta i en kvart, såklart! Märkligt att jag inte tänkt så förut. Hur tänkte jag då? Lunchen tar jag fram från frysen i samband med frukosten. Det är alltid någon mat som vi gjort innan och fryst in i portionslådor. Sen ska man bara komma ihåg att äta den också. Det kan låta lustigt, men jag glömmer den ändå alldeles för ofta… Mellanmålen tar jag enkelt bara ett äpple från trädgården och lite keso, kesella eller någon banan eller avocado, kanske lite nötter. Det funkar oftast bra. Middagen lagar Militärpappan denna veckan nu när han är hemma och då äter jag ju den, men nästa vecka och alla andra veckor måste jag fixa till den med själv. Men det ska nog gå bra, Elise är mer medgörlig nu för tiden och kan ligga ensam en stund.

För att få in rutinen börjar jag varje dag med en liten lista (jag älskar listor) där jag skriver ned vad som ska göras under dagen. Idag såg den ut såhär:

08.00 Frukost

08.30-09.30 Ringa viktiga samtal

10.00-12.00 Babyrytmik inklusive mellanmål

12.00-13.30 Promenad till Maxi (ca 2 km+ 2km) för att handla

14.00 Lunch

15.30 Löpträna 40 minuter med hunden i koppel och Elise i vagnen

16.30 Förstärkt mellanmål

17.30-18.30 Styrketräning med PT

19.30 Middag

Det har funkat bra idag och hade jag inte haft min lista så hade jag definitivt inte ätit allt dethär och då hade jag heller inte mått så bra och inte presterat så bra på mina träningspass!

Imorgon står det – förutom en massa mat- löpning, promenad och bodybalance på schemat. Jag längtar!

2 thoughts on “Träning med PT

  1. Åh, vad du är strukturerad! Iiih, vågar nästan inte erkänna att jag ibland inte ens kommer utanför dörren, det blir liksom fel i förhållande till mat och sovtider.

    Och de viktiga samtal som jag behöver ringa ignorerar jag fullständigt. Har hoppats i två månader nu att maken ska ringa istället.

  2. Roligt att se hur en dag hos dig ser ut, vi har helt olika tider kan jag konstatera! Jag äter frukost nr 1 vid 05.30, frukost nr 2 vid 8.30, lunch vid 11.30, mellanmål vid 14.30 och middag vid 17.30! Och en tallrik yoghurt eller nåt vid 20.00. Måste äta minst var tredje timme (precis som du gör enligt ditt schema) för att hålla blodsockernivån stabil, om det går för lång tid så blir jag panikhungrig och äter massa skit istället.

    Vad läskigt att du också blev igenkänd, men det är ju samtidigt väldigt roligt att folk tycker om att läsa det man skriver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *