Tilia – tvåochetthalvt år!

image

Min lilla stora flicka blir två och ett halvt i dagarna och hon är så redig på nåt sätt. En liten goding som redan mäter 99 cm och är tillräckligt tung för att jag ska få ont i ryggen… närmare bestämt 18,3 kg. Alltså skjuter hon i höjden på BVC:s växtkurva men följer sin egen och det är fint.

Hon älskar att leka med sin ett och ett halvt år äldre syster som hon ser upp till och hon tar nästan alltid den roll i leken som hon blir tilldelad, vilket oftast är barn, katt eller, något oväntat… vakt(!) Hon äter mycket och ofta och nästan allt slinker ner utom möjligtvis choklad. Hon äter mer till frukost än mig och när hennes lördagsgodis är slut slukar hon syrrans innan någon annan hinner reagera.

Tilia är en bestämd tvåochetthalvt-åring som inte tvekar på att lägga sig på marken och skrika när världen är emot henne eller om köttfärssåsen nuddar spagettin på tallriken. Och så är hon supergosig och älskar att mysa, gosa och viska gulliga saker i örat.

Hon är blöjfri sedan två månader både på dagen och på natten, dukar av sin tallrik från bordet och tvättar helst håret själv. ”Kan själv” används frekvent i hennes breda vokabulär. Hon pratar massor, sjunger mycket och skriker när det behövs.

Tilia är hjälpsam med det mesta som att laga mat, handla och plocka undan, när vi gör det till en lek köper hon det mesta. Hon vet var vi bor och berättar gärna en halv livshistoria för någon okänd människa affären.

Hon är oftast väldigt glad, kramgo och enkel att ha och göra med, vår finaste tvåochetthalvt-åring!

2 thoughts on “Tilia – tvåochetthalvt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *