Nytt kapitel. Tjoho!

image

Himmel! Det kan vara så att jag är färdig med prestationerna från akademiskt håll för denna termin.

Jag älskar läsa, skriva, förstå, se samband och kunna dra slutsatser. Det är något alldeles särskilt tillfredställande med det!

Vare sig det gäller Sociologi, Krigsvetenskap eller Marintaktik och teknik, även om sociologi är det ämne som upptar alla mina sinnen och som jag får mest utbyte av. Jag älskar när det är på pränt. När det är klart. Ni vet när man sitter där och begrundar det man skrivit och känner att fy fan vad bra jag är. Vad smart jag är. Vad nöjd jag är. Älskar!

image

Idag har jag packat upp mina kartonger i mitt tjänsterum, de som stått inlåsta i sex månader och som nu packas upp för just sex månader innan de ska flyttas till ett annat rum när jag byter tjänst. Nu är mina pennor, prylar och kartonger med nice-to-have-saker och tusen idéer uppställda där de ska igen. Ordningen är återställd.

Det har varit sex väldigt roliga och lärorika månader! Jag har verkligen tagit vara på chansen att få vara elev och jag är tacksam över att fått möjlighet till denna militärallmänbildnande kurs. Nästan varje minut har jag njutit. Så mycket ny kunskap, så många nya vänner och så många nya situationer. Fint! Jag är nöjd och stolt över min insats.

image

Militärmamman Sofia bjöd på middag i kvällssolen efter en senare jobbdag idag. Fint som snus! Sen drack vi te och åt choklad medan vi pratade om sommarens planer och drömmar. Finaste grannen och jag gick sedan en lång promenad på Ringö och Verkö och hann prata ikapp eftersom vi inte setts på flera dagar. Mest för att jag suttit instängd och pluggat kanske… Den översta bilden är från vår kvällspromenad.

image

Den sista måltiden med Maringänget som läser mot kaptener blev både, god, glad och fin. Jag kommer sakna vissa mer än andra och några kommer jag ha möjlighet att träffa så ofta jag vill. Lycka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *