18-månaderskontroll

Idag var det dags för Elises 18-månaderskontroll med de berömda sprutorna. När läkaren undersökt Elise kom hon dock fram till att hon inte fick några sprutor idag för hon var för dålig. Och så frågade hon mig om Elise och jag berättade allt jag kom på och ställde alla frågor vi har om hennes hosta och om det verkligen är normalt att hon vid förkylning ska hosta tills hon kräks, varje kväll? Bland annat.

Läkaren sa att Elise lät som ett dragspel i luftvägarna och att det absolut inte låter bra. Och då undrar jag bara hur dålig Elise egentligen är när hon är dålig, typ förra veckan, för nu är hon riktigt bra, enligt oss?! Nu behöver vi bara ta upp henne en gång per kväll ur sängen när hon låter som hon ska dö av hostan och vända henne halvt upp och ned så hon får ut allt slem hon hostar/kräks upp…Och jag har ju ringt till Barnkliniken men de avfärdade mig och tyckte inte det var så allvarligt. Jag kände mig dum och arg!

Den läkaren vi hade idag sa till mig att Elise har rätt medicin, Airomir (luftrörsvidgande) och Flutide (cortison) men att det inte når ner i de nedre luftvägarna där hon nu är krasslig. Vi behöver en elektrisk apparat/mask som hjälper till att dra ner medicinen ordentligt. Tillslut kom vi fram till att vår distriktssköterska imorgon ska ringa till Barnkliniken och prata med dem om vad läkaren sagt idag och sedan höra av sig till mig. Jag tror det är för att vi ska få låna den där apparaten av dem men jag vill även att de tar sig en titt på Elise igen. Så om jag inte får en tid till Barnkliniken så ska jag själv ringa och beställa en imorgon.

Elise hosta smittar inte utan den har och göra med hennes förkylningsastma så hon är på förskolan från idag, fast idag bara fram till lunch eftersom vi skulle på kontroll mitt i sovtiden sen. Hon får vara där så mycket hon orkar för det är ingen livskvalité att knappt kunna andas om nätterna, men bara hon får sova länge om eftermiddagarna så brukar det inte vara några problem. Hon sover ju nästan tre timmar i sin lilla låda utomhus på förskolan. Härligt!

Förra veckan har vi haft svårt att få i henne någon vidare mat så hon har magrat av lite. Tur hon har att ta av! Vi har till och med försökt med glass och pizza! Men inte… Idag när jag kom för att hämta henne på förskolan satt hon ensam kvar vid bordet och åt och fröknarna sa att hon ätit som en häst och nu var inne på sin tredje portion! Jag kollade på hennes tallrik och där låg vita bönor i tomatsås och köttfärs! Lilla fina barn… Just det har vi inte försökt med i veckan här hemma, snarare aldrig faktiskt. Fast jag tror inte det skulle spelat så stor roll. Skönt att hon äter!

Elise var 86 cm lång och vägde ungefär 12,2 kg, om jag inte missminner mig.

11 thoughts on “18-månaderskontroll

  • Ja, det har vi gjort! Vi köpte den från pramworld och är supernöjda med allt!
   Jag har försökt kommentera på din blogg, men det verkar inte funka… Skriver här istället för jag hittar heller ingen mejl till dig:
   Hej!

   Ja, det stämmer! Vi köpte vagnen från Pramworld och är supernöjda!
   (http://www.pramworld.co.uk/)

   Så för en Bugaboo Donkey Duo (utan åkpåsar) inklusive frakt in genom dörren på mitt hus, fantastiskt(!) fick vi ge 1050 pund, vilket i dagsläget motsvarar ca 10800 kr.

   Mycket billigare än i Sverige och här säljs den bara i Sthlm, Gbg och Mmö och skickas inte utan du måste åka dit och hämta den själv. Har skrivit ett inlägg om detta här:

   http://militarmamman.wordpress.com/2012/01/04/hur-vi-blev-med-bugaboo-donkey/

   Dyr vagn, visst, men värt alla pengar! I´m in love!

   Lycka till med bebisen!

   // Frida (Militärmamman)

 1. ååå lilla snuttan… Hoppas ni få den där maskinen som kan hjälpa henne.. Ge henne en BAMSEKRAM från oss… Kram till dig med så klart ;o) Och du idag börjar det kännas lite i kroppen imon kommer jag nog inte kunna röra mig hihihi

 2. nej fy vad nonchalant att inte ge dig en tid direkt när du ringde dem. men skönt att bvc tog tag i det så nu hoppas jag ni får komma dit så att hon får lättare att andas.
  kram

 3. Stackars Elise, vad jobbigt med förkylningen! Vi hade en långkörare här i höstas och det var verkligen inte roligt! 18 månaders kollen var lite av en pers här, Vega kom nyvaken från dagis och skrek och snurrade sig igenom hela. Så allt blev på ett ungefär längd, typ 87-90 nånting, huvudmått, verkar 50 rimligt, vikt vi skiter i att dra av kläderna och så chansar vi lite, ja du fattar… Hoppas Elise frisknar till snabbt nu! Kramar till er båda

 4. Är det något jag har lärt mig så är det att det är väsentlig skillnad på läkare och läkare. En del (tyvärr) helt värdelösa och avfärdar oftast föräldrar som överkänsliga och fjantiga, andra som faktiskt tar sig tid och lyssnar.
  Hoppas ni får tag i en mask så att Elise får det lättare i luftrören – stackars lilla tjej!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *