Åksjuk bebis

image

Hemma igen och alldeles jätteglada! Stackars Tilia måste vara åksjuk. Åtta av nio mil gallskrek hon. Igen. Och ingenting hjälpte, förutom att stanna bilen. Fast det är ju en ganska kortsiktig lösning tyvärr.

Någon med erfarenhet av åksjuka bebisar? Vad gör man? Finns det botemedel? Känner just nu att vi kommer byta från babyskydd till bilbarnstol så fort det blir möjligt! Då ser hon i alla fall ut, lilla tösen…

9 thoughts on “Åksjuk bebis

 1. Vi fick plåster av en läkare. Det har hjälpt mycket. Och sen när han nu blivit större så rekommenderade de oss att inte ge mjölkprodukter för nära inpå.

 2. Jorå Elvin vrååååålade varenda bilresa ftån pytteliten till framåt 18mån.. Dvs ett byte från babyskydd till bilbarnstol hjälpte nada! Det som hjälpte var att sitta därbak och titta på honom och prata med med honom…. = jag åksjuk.. Vet inte om han var åksjuk men varje bilresa var ett helvete… :/
  Men det gav sig med tiden då, som tur var!!
  Hoppas det ger med sig!
  Kraam

 3. Men stackars liten! Skönt att hon inte kräks dock. Har för mig att Britax HighWay går att använda från nyfödd om man har ett extra inlägg. Kan vara värt att kolla upp.

 4. Kräks hon också? Inte skriker man väl när man är åksjuk, i alla fall inte utan att kräkas…eller? Hon kanske har ont när hon sitter i stolen, har ni testat stolen hemma, utan att ha den i bilen?

  Fast jag har ingen erfarenhet av sånt här ska kanske tilläggas 🙂

 5. Äh fy, stackars stackars lilla tös. Kan det vara så att hon sitter illa i babyskyddet? De säger ju att så små inte borde kunna bli åksjuka för det är något med balansen som inte är utvecklad.

  (OCh så finns det ju faktiskt barn som mer än något annat HATAR att åka bil. Fast sån otur ska ni väl inte ha ändå)

  Kram

 6. Hej Frida!
  Vilken superfin blogg du har!

  Läste din kommentar på min blogg, och har skrivit ett litet svar där.
  Signe gallskrek från ca 1 månaders ålder varje gång vi åkte bil. Vi gjorde precis som ni, stannade, ammade, vi sjöng och försökte underhålla henne. Fattade inte riktigt då att hon var åksjuk. Vid 8-9 månader började hon kräkas i bilen. Vi behövde bara köra några km (typ från Solna till Sundbyberg) och hon kräktes. Ibland två gånger innan vi hann parkera!

  Det blev så illa att vi kontaktade vårdcentralen och fick Atarax (antihistamin) utskrivet. Har skrivit lite mer om det i min blogg som svar på din kommentar. Läkemedlet har iaf fungerat bra och vi har kunnat utöka vårt bilåkande lite:)

  Nu ska jag kolla runt lite mer hos dig:)

  Ha det bra!

 7. Lenox o Lexie gillade inte heller åka bilen när de var små. Med Lenox bytte vi till ett annat babyskydd – hjälpte lite. Men bägge har blivit mycket lugnare när de fått sina ”stora” bilstolar (ca 6m).
  Hoppas det löser sig!

 8. Vet du, jag har funderat ett par dagar på det här… Vår Lillebror tyckte inte heller det var super att åka bil första månaderna. Precis i början var det ingen fara, det började när han var en o en halv, två månader. Vi tänkte först att det var för värmen, det var mitt i sommaren 2010 (du kanske minns hettan?). Det enda som hjälpte var att stanna, ta ur honom och vänta en liten stund, sen gick det bra att åka en bit igen (för det mesta). Det avtog i alla fall framåt hösten.
  Jag tror det kan ha varit att han inte kunde ändra ställning. När de blir starkare och kan ta spjärn med kroppen och flytta sig lite så blir det nog bättre. Han tycker det är toppen att åka bil idag (2år) och har inte haft några andra problem.
  Hoppas det är övergående för Tilia också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *