Älgsläpp på Räntemåla Gård

image

Igår var det dags för årets älgsläpp och vi var såklart där! Det har blivit en härlig tradition att besöka vackra Räntemåla Gård och titta på älgarna vid älgsläppet varje år. Läkaremamman och Siri var också där, och hundratals till.

image

Det var många älgar som kom fram för att äta löv och vi kunde se dem på nära håll och klappa en del av dem på den lena jättestora älgmulen.

image

Barnen blev ganska snabbt hungriga så vi fikade nere vid dammen. Och plockade blommor, gick på upptäcktsfärd och busade massor!

image

image

Siri och Tilia är lika gamla, strax över två år och de är är klart mer svårmanövererade än Elise som snart är fyra… Elise hittar på lekar och de små hänger på, gör likadant men har inte samma risktänk kan man väl säga. Det blir helt enkelt aldrig långtråkigt med småbarn!

image

image

Ponnybus i Kolshult var där med tre ponnysar och självklart red tjejerna en sväng. Det var första ponnyridningen för Tilia och hon satt väldigt bra och stabilt i sadeln och älsklade det!

image

Efteråt vägrade hon gå där ifrån.  Hon skulle klappa och pussa och krama och leda och mata och och och… Det blir nog en hästtoka av henne med!

image

När vi var klara på Räntemåla Gård åkte vi till Övermormor och Övermorfar som bjöd på middag och mera bus. Vi åkte hem först när barnen skulle sova så det var bara att bära upp dem i sina sängar när vi kom hem. Härligt!

image

Vi hade en helt fantastisk dag tillsammans igår och det bästa av allt kanske är att det bara är lördag idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *