Äta gott i Köpenhamn

Redan innan vi åkte ner till Köpenhamn letade vi på nätet efter listade bra matställen i staden. Både Militärpappan och jag tycker om det italienska och det indiska köket och vi saknar bra sådana restauranger hemma i Karlskrona.

Som jag skrivit förut hyrde vi varsin cykel att ta oss runt på i den danska huvudstaden och att cykla till nämnda matställen tog ungefär tio minuter från Österport, där vi bodde.

image

Första kvällen valde vi en italiensk restaurang, Hos Fischer, som låg i hjärtat av Österbro. Eftersom det låg i utkanten av stadskärnan hade vi aldrig hittat dit om vi inte fått nys om det och vi är väldigt nöjda med att vi tog oss dit! Vädret tillät oss att sitta ute på den enkla men mysiga uteserveringen under träden. Vi åt både för- och varmrätt samt drack varsitt glas vin (eller vi köpte två glas, men jag drack bara tre klunkar av mitt, för jag tycker att det räcker) och notan slutade på runt 600 dkr. Mycket prisvärt och gudomligt gott! Ett mysigt, ganska litet och trevligt ställe med bra service, fantastisk mat och snygga servitörer!

image

image

Andra kvällen åt vi indiskt på en restaurang vid namn Kashmir, som även den låg i Österbro. En mycket trevlig servitör guidade oss genom den indiska menyn och var mån om att vi skulle välja rätt mat för våra smaklökar, oavsett om vi ville äta indiskt på det danska sättet eller som man äter det i Indien. Vi beställde sammanlagt en förrätt, två varmrätter det indiska brödet Naan, en Lassi, en Coca Cola samt ett glas vin och fick betala runt 400 dkr. Värt vartenda öre och mycket dricks för herrejösses vad gott det var!

image

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *