Äta i Barcelona

Mycket av nöjet att åka iväg såhär bara vi två är att sitta på restaurang länge och äta massa god mat. Vi hade kollat upp de flesta av restaurangerna i förväg och det gjorde att vi slapp gå på en riktig nitlott, för att spilla tid och pengar på dålig mat är aldrig roligt!

Vi hann testa flera restauranger av varierande kvalité alla var helt okej. De bästa tyckte vi var följande:

Llamber: Mysig tapasrestaurang med underbar inredning, jag ville ta hem typ allt. Maten var super och det fanns massvis med vin att välja mellan. Vi åt lunch där och tog en femrätters tapas där en av dem var efterrätt. Vin ingick i priset och notan slutade på ca 300 kr för två personer.

image

image

image

Bubo bar: Ett mindre ställe med ganska obekväma stolar och inte särskilt mysig miljö men ganska hippt och rent smakmässigt träffade några av tapasen helt rätt! Deras tonfiskravioli är to die for! (Ja, även om det låter riktigt äckligt…) Pris inklusive dricka, ca 350 kr för två personer.

image

image

image

Bubo bar har ett café runt hörnet, Bubo café.  Värt ett besök!

Boca Grande: Ett väldigt coolt inneställe dit lokala kändisar sägs hänga. Vi blev hänvisade till restaurangens övre plan där jag antar att kändisarna inte hänger… Cool inredning, spektakulärt klädda servitriser i bland annat hotpants i skinn(!) Ja, just ja, varför tog jag inte mina skinnhotpants idag, tänkte jag.

Specialiteten är skaldjur och vi blev presenterade dem på en tallrik där vi kunde välja vad vi ville ha och fick veta priset redan innan de tillagades. Tack och lov, så slapp vi sätta i halsen sen i alla fall. Mycket hippt ställe, stor coolhetsfaktor, härlig atmosfär, bra service och fantastisk mat! En tallrik med skaldjur för oss två, en drink och två glas Cava gick på ca 1400 kr. Och då fick Militärpappan stödäta efteråt… Lätt värt det oavsett!

image

image

Romdrinken med ingefära och kanel var helt fantastisk!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *