Att flytta från wordpress.com

Det känns fantastiskt att kunna ha en egen domän, ett eget namn och designen precis som jag vill ha den, något jag inte kunnat när jag bloggar hos wp.com. Jag använder mig fortfarande av wordpress men det är ju en hel del skillnader i programmet och jag har inte vant mig riktigt, hittar inte, kan inte och känner mig inte bekväm. Inte än.

Jag vill tillägga att jag kan så uselt lite om det här med datorer och det tekniska i bloggandet. Skriva är visst det enda jag kan har jag bittert fått erfara och det lärde man sig ju i första klass! När lär man sig allt det där andra? Tur att Mumari kunde göra designen och att mitt webbhotell, än så länge, har utmärkt service med tålmodiga killar som försöker förklara för mig vad jag håller på med när jag ringer stup i kvarten…

Får en människa som jag ens ha en blogg?, har jag tänkt några gånger hittills. I dagsläget är det några saker som spökar i mitt huvud, saker jag skulle vilja få kunskap om för att ändra eller bara veta:

 • Jag saknar wordpress på svenska. Har nu senaste versionen (tror jag) 3.3.2 men på engelska. Finns den på svenska?
 • Jag har även namnet militärmamman.com i min ägo och vill koppla det till militarmamman.com så att alla som slår ”fel” ska komma ”rätt”. Och för att jag inte vill att någon annan militärmamma ska blandas ihop med mig. Tror jag vet hur man gör här, ska pilla lite till ikväll. Check!
 • Den facebooksidan jag skapat åt Militärmamman funkar bra och ligger på nya bloggen men är fortfarande kopplad till min förra blogg, så nya inlägg uppdateras inte automatiskt, vilket vore smutt! Check!
 • Och så skulle jag vilja att alla som knappar in min gamla adress på wordpress automatiskt ska hamna här, för nu är det ju här jag är!  Check!
 • Jag tok-saknar ett statistikprogram på den här bloggen! Man ska tydligen installera ett själv vilket jag varit bortskämd med på wp.com då allt bara fanns. Fast visst, nu kan jag ju välja. Jag har fått tips om Google analytics och gett mig in i att installera det här, men fastnat någonstans på vägen där ingenting stämmer. Jag får det i alla fall inte att funka. Som sagt, får en människa som mig ens ha en blogg?! Check!
Finns det någon kunnig människa bland alla er läsare som borde få ha en blogg som kan svara eller tipsa mig om nåt så är jag tacksam!
Oavsett. Lite kort statistik från min tid på militarmamman.wordpress.com:
Jag startade bloggen i december 2009 och hade den månaden 66 besökare.
Mest besökt var bloggen den 7 mars 2012, dagen då Tilia föddes, med 1484 besökare.
Under min tid på wordpress.com hade jag 206 367 besökare innan jag flyttade.
Jag har gjort 955 inlägg
och fått 4611 kommentarer.
Under min knappt tvååriga bloggtid gick jag från 66 besök i månaden till över 25000!
Det vore kul om det fortsätter i samma riktning.

12 thoughts on “Att flytta från wordpress.com

 1. Jag är också lost :/ vill så gärna kunna skicka bilder från mobilen får det inte att funka? Jag läser mama, men har börjat lessna lite på all reklam och alla kändisar och det mesta är dyrt. Failyliving ibland. funderar på runners world men den känns inte aktuell med magen.. vi har länge haft ute magasinet men reportagen börjar komma igen. en fototidning vore kul!

 2. Hej. Jo, WP finns på svenska också! http://sv.wordpress.org/ (bara kommentaren inte hamnar bland skräpet nu…)

  Och det finns ett bra program som heter JetPack. I det programmet finns lite smått och gott, bland annat ett statistikprogram som kopplar ihop sig med wp.com.

  Ha det gott!

 3. Förresten har jag något som heter statpress till statistik. Enkelt och överskådligt, men ska kanske ta in google analytics också!

 4. Kolla denna sida med tips om pluggar till WordPresshttp://capdesign.idg.se/2.990/1.404221/20-basta-pluggarna-till-wordpress

 5. Jag får aldrig fram på WordPress den enskilda statistiken. Sidovisningar visar ju bara hur många gånger sidan visats å det hinner den ju göra typ 3000 ggr på en dag när folk bläddrar i sin mobil och kollar in för att se om det kommit nåt nytt. Antalet unika besökare vill man ju veta, på blogg.se kom det upp automatiskt! Kändes smidigare! Men jag har bu bara bloggen för familjen å vännerna så det spelar ju ingen roll egentligen. Kul med en egen sida!! Den är stilren och snygg!

  • Prenumeranterna på wp.com vet jag inte om jag kan ha kvar. Det verkar inte så, tyvärr. Jag har en facebookgrupp för Militärmamman och där kan alla vara kvar och det funkar bra! Jag fick hit alla automatiskt, om det är det du menar(?) genom en inställning i wp på min gamla blogg. Det kostade 13 dollar men det kunde det väl vara värt för ett år, tyckte jag!
   Adressen .com är inte så dyr, 89:-/år och jag har ju två: militarmamman och militärmamman och har kopplat ihop dem så att alla hamnar rätt och ingen annan Militärmamma blandas ihop med mig. Annars är det ju webbhotellet som kostar och jag valde Binero utan längre efterforskning och inser n att de är ganska dyra (typ en tusenlapp eller så på ett år) men å andra sidan trivs jag bra än så länge och de är mycket hjälpsamma!

 6. Men vilken chock jag fick nu när jag tittade in! Mycket snygg design! Jag skulle också vilja lära mig mer av allt det där tekniska. Måste fixa en ny design och sånt snart. Jag är ju fortfarande gravid på headern så här 2 månader efter! 🙂
  Kram

 7. Ååå denna var så mycket roligare. Gud vad kul Frida med ett eget. Häftigt!!! Absolut måste vi ses snart. Ni är såå välkomna.
  Det är en kompis i K-stad Annie, som ska gifta sig. Ska bli så kul att få gå på bröllop. Längtar ;o) Men först tar vi Kreta och Spanien ska bli riktigt lyxigt det också. Men är dock nervös för att flyga med Ebbo och hennes små söta öron! Men men.. det kommer säkert gå jätte bra.

  Ska ner till K-na en runda i helgen, om det finns tid över så kanske jag ringer om det är ok(!?!), annars tar vi det nästa gång. Ska gå på stan utan Ebbao som ska få köra lite med Mormor och morfar 😉

  Mängder av kramar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *